Gastro

Pripremite ribu i morske plodove prema receptima chefa Stjepana Bistričkog

Riba i riblji specijaliteti od orade, sočnog brancina i tune te razni plodovi mora poput omiljenih škampi i školjaka poželjni su dio ljetne trpeze, a ovih šest izvrsnih recepata vrlo ćete rado pripremati.

Sorbet od dinje koji ne deblja najukusniji je desert ljeta

Uz svega dva sastojka možete pripremiti osvježavajući desertod dinje, nemasni i bez šećera ovo je sorbet koji zadovoljava i najzahtjevnije gurmane, a možemo ga jesti bez imalo grižnje savjesti obzirom da ne deblja.

Na slijepom kušanju u restoranu Tajer odabrane Vinske zvijezde ljeta 2022

Na slijepom kušanju u restoranu Tajer odabrane Vinske zvijezde ljeta 2022: prvo mjesto podijelili su Cmrečnjakov Sauvignon bijeli 2021 i Kopjarov Cuvée 2021!

Najbolja vina i odličan street food ponovo u Puli

VINSKI GRAD i ove 2022. uz najbolja vina i odličan street food ponovo u Titovom parku u predivnoj Puli!

Stonska torta, torta od makarula ili Makaruli

Bila duga ili kratka, u bilo kojem obliku, suha tjestenina pogodna je za sve kombinacije s mesnim, ribljim i povrtnim umacima, ali i za slatka jela.

3. Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu oduševio vinsku publiku pravom srijemskom gozbom!

U vinariji Papak na Radošu u subotu, 2.07.2022. ljubitelji srijemskih vina i tradicionalnih srijemskih delicija uživali u hladovini starog obiteljskog oraha: doručak je privukao goste iz Osijeka, Slavonskog Broda, Zagreba – i Srbije.

Surduci, gatori, vina i legende – dobrodošli u Baranju

Predzadnji vikend u lipnju, u organizaciji Udruge vinogradara Baranje Zmajevac, održana je popularna vinska manifestacija Vinatlon na koju smo pozvani u goste, zahvaljujući g. Mateju Perkušiću, direktoru TZ Baranje.

Organizirate proslavu? Donosimo sedam savjeta za sve praktične gurmane

Ovo je sjajan mali ljetni vodič za sve praktične gurmane i one koji to tek žele postati! Tradicionalna sezona proslava, roštilja i piknika tipična za ovo doba godine ukusnija je nego ikada prije!

3. Pjenušavi srijemski doručak u vinogradu

3. Pjenušavi srijemski doručak održat će se 2. srpnja 2022. na položaju Radoš vinarije Papak, u najistočnijem vinogradu Hrvatske – u organizaciji Salona pjenušavih vina Zagreb, TZ Vukovarsko srijemske županije, TZ grada Iloka i hotela Dunav!

Evergreen pionir sushi scene u Zagrebu slavi sedmi rođendan

Za sedmi rođendan popularni restoran Evergreen dodatno je obogatio svoju ponudu specijalitetima azijske kuhinje!