Gastro

Chefica Ana Grgić Tomić donosi selekciju novih fantastičnih jela u Esplanadin šik Le Bistro

Crna kvinoja i marinirana buča s medom, jadranski škampi i fregola s lisičarkama, marmelada od mrkve i snijeg od jogurta, kroket s confitom od patke

Gdje ćete za Vincekovo – Sveti Vinko donosi novu vinogradarsku godinu

Sretna vam vinogradarska nova godina koja počinje 22. siječnja, na blagdan svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara, vinograda i vina.

Fina krema od kave kao stvorena za zimske dane

Jedan od najpoznatijih toplih napitaka u svijetu usadio se u sve kulture svijeta postavši time jedan od najpoznatijih, mogli bi smo ga tako nazvati, trendova današnjice.

Daniel Boulud chef za kojeg zna cijeli svijet

Francuski kuhar Daniela Boulud u zemlji prilika? Teško da postoji slasnija preporuka od, ovjenčanog Michelinovim zvjezdicama, kuhara Daniela Bouluda

Jednostavni arancini s piletinom ili puretinom

Arancini su izvrstan talijanski specijalitet koji možete napraviti dosta brzo i servirati uz neku osvježavajuću salatu, a ovaj recept zaista je jednostavan i odmah ćete ga zavoljeti.

WOW dodjela nagrada za vino godine

U četvrtak, 14.prosinca, udruga WOW je svečano proslavila svoj 12. Rođendan i dodijelila svoje godišnje nagrade za vino godine.

Prozračan kuglof od bjelanjaka: savršen dodatak vašem blagdanskom stolu!

Gastro blogerica Bruna Vučak otkriva kako iskoristiti višak bjelanjaka tijekom pripreme blagdanskih slastica i napraviti kuglof, desert koji je neizostavan kolač na blagdanskoj trpezi..

Balotice od dimljene ribe brzi je riblji recept a tako ukusan i tako sočan da ćete ga obožavati

Ovaj recept za balotice od dimljene ribe izuzeto je jednostavan za napraviti, a prepun je savršenih okusa i mirisa koji će vašu trpezu učiniti puno bogatijom.

A la peka hobotnica koju možete pripremiti i u svojoj kuhinji

Svi znamo da je hobotnica ispod peke pravi morski specijalitet, ali su nam iz kuhinje restorana Bota Šare otkrili kako hobotnicu možete pripremiti i u svojoj kuhinji, a mirisi i okusi će biti baš izuzetno aromatični i neodoljivog okusa.

Orzo od liganja s božićnim aromama na vašoj blagdansko trpezi

Orzo od liganja sočan je recept koji nam dolazi iz kuhinje restorana Bota Šare, a svi znamo da je ječam itekako hranjiva namirnica koja u spoju s lignjama i mirisnim bijelim vinom daje sjajne okuse na vašem tanjuru.