Gastro

Patka u umaku od naranče

Vrhunski gastro stručnjaci Marina Golubić i Alen Košćan donose savjete kako ukusne delicije pripremiti i u vlastitom domu.

Jesenski ručak po svačijoj mjeri

Jesenski ručak većini nas je omiljen. Ovo vrijeme godine dozvoljava težu te masniju hranu, no uvijek trebamo paziti na ravnomjeran unos kalorija.

Confit od palmide s tikvicama ala David Skoko

Confit ili pripremanje hrane u masti stara je tehnika pripremanja jela a ovaj recept za ukusnu palamidu s tikvicama donosi samo za vas chef David Skoko.

Španjolski pjenušci cava i sherry osvajaju okusima

Već tradicionalna peta radionica španjolskih vina u Zagrebu pod okriljem španjolskog instituta ICEX – España Exportación e Inversiones te Ureda za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu Španjolske u Zagrebu pred izabranom publikom vinara, sommeliera i ostalih vinskih ljubitelja održala je još jednu vinsku radionicu za pamćenje.

Mojo bar i konoba Buža mjesta koja ne smijete propustiti

Zagreb je od danas bogatiji za stari/novi Mojo bar kojem se pridružila konoba Buža, kao nezaobilazna mjesta dobre dnevne vibre, noćnog provoda, ali i odlične ponude pića i hrane.

Sljubljivanje čokolade i vina

Boje i okusi Mediterana prožimaju se u vinu, a misli nam lutaju prekrasnim krajobrazima otoka Hvara.

Dodijeljene WOW nagrade

Finale akcije Što žene žele koju već sedmu godinu za redom uspješno organizira udruga WOW, održan je još u lipnju u renomiranom zagrebačkom restoranu Balon.

Novo ruho restorana Kalelarga

U Zagrebu je održano ekskluzivno medijsko predstavljanje restorana Kalelarga (V. Ravnice 2), kojeg je nedavno preuzeo novi vlasnik

Dodjela Vinartovih godišnjih postignuća

U Kaptol Boutique Cinema sinoć je održana druga po redu dodjela nagrada za najbolja godišnja postignuća na hrvatskoj vinskoj sceni.

Salata od gambera s muštardom kako je priprema chef Skoko

Salata je uvijek odličan izbor, bilo kao glavno jelo bilo kao prilog, no ova od gambera s muštardom za koju vam recept daje
chef David Skoko posebno će vas oduševiti.