Gastro

Grupit od teletine tradicionalno je milansko jelo koje oduševljava

Napravite prema jednostavnom receptu grupit, tipično jelo od teletine bogatog talijanskog okusa, jelo koje nam dolazi iz milanske kuhinje.

Puslice sitni kolači sjajnog okusa idealni uz roze vino ili pjenušac

Puslice su sitni kolačići koji oduševljavaju svojim okusom svačije nepce, a savršeno su jednostavne za pripremu.

Uskršnja talijanska pita specijalitet je blagdanskog stola

Tradicionalna talijanska pita rado je viđena delicija na blagdanskom uskrsnom stolu, a kako su Talijani poznati gurmani donosimo vam recept koji će vas oduševiti.

Fritata sa šparogama i palentom za prste polizati

Fritata ili kako je negdje nazivaju fritaja sljubljuje jaja i šparoge, a uz toplu palentu pruža savršen užitak za nepca.

Kraljevska grdobina sa crnom purom ili palentom

Morski specijaliteti nezaobilazni su dio uskrsnih blagdana i uskršnjeg stola na Veliki petak zato će vam ovaj recept s grdobinom, toliko cijenjenom ribom, biti prava poslastica vaše blagdanske trpeze.

Koje je vino poželjno za idealan uskršnji stol!

Sljubljivanje hrane i vina ima uistinu mnogo kombinacija, one tradicionalne i dobro znane, ali sve više uz te tradicionalne volimo i pjenušave „mjehuriće“ tj. pjenušava vina koja su sve više zastupljena uz gastronomske delicije.

Grdobina s narančom sjajan je objed od ribe na vašoj trpezi

Spremite u svom domu fantastičnu grdobinu s narančom, posebno ukusan specijalitet s ovom cijenjenom ribom.

Uskrsna i proljetna trpeza kao stvorena je za stare navike uz nove berbe vinarije Kutjevo d.d.

Na svakom će blagdanskom stolu ovog Uskrsa sigurno dobro doći, uz mirisna tradicionalna jela, butelja vrhunskog vina zato vam donosimo popis onih koja izlaze iz nove berbe, poznatog nam podruma vinarije Kutjevo.

Uskrsna torta Proljeće u meni budi u svima želju za slatkim

Iz slatke kuhinje šefice Višnje Čihoratić stiže nam čaroban recept za tortu koja je idealna za uskrsne blagdane, ali i za nadolazeće tople proljetne dane. Ova torta bajkovitog izgleda ukusna je i lagana, a biti će pravo osvježenje na vašem uskršnjem stolu.

Creme brulee neodoljiva francuska poslastica

Creme brulee je desert koji ćete pronaći u francuskoj kuhinji kao neizostavnu poslasticu, a svi koji su jednom probali takozvanu “pečenu kremu” s hrskavom karameliziranom koricom željet će je kušati iznova i iznova.