Ako volite finu pečenu svinjetinu, koja je u nas tradicionalno jelo koje se poslužuje kao “sretno” jelo pri ulasku u Novu godinu vjerujte prilog od pirea u kojem je celer i pastrnjak savršeno će zaokružiti okuse vaše blagdanske večere!
Ovih blagdana, pogotovo pri izlasku iz stare i ulasku u Novu godinu, svinjetina je traženo tradicionalno jelo. Pripremite glazirani lungić s pekmezom od šljiva uz pire od pastrnjaka, celera i hrena i vaša će blagdanska trpeza zablistati novim okusima.
Pandemija i potresi. Svečanog dočeka Nove godine neće biti. Sa strahom od korone i od novih potresa, s tugom zbog umrlih i stradalih u potresu završava 2020. godina.
Dani hrvatskog kulinarstva održali su se u online izdanju kako bi hrvatski kuhari i slastičari i dalje mogli težiti kulinarskoj izvrsnosti i kreativnom izražavanju za koju možda nemaju priliku u svakodnevnom radu.
Blagdani su vrijeme kada se pjenušava vina piju više nego inače iako novi eno i gastro trendovi preporučuju pjenušava vina kao aperitiv u svim prigodama cijele godine.
Hvarski mediteranski mirisi čokoladnih tartufa Gamulin i vina Carić uz poeziju – na zoom radionici raznježili sudionike.
Komisija dodijelila 4 zlata – za vinarije Kos, Pavlomir, Šember, Vuglec.
Ovih blagdana očekuje nas malo drugačije slavlje, ali ipak uz omiljene zalogaje. Riba je uobičajen izbor u vrijeme posta i Badnjaka pa vam donosimo izvrstan recept za fini namaz od orade.
U ovo donekle depresivno pandemijsko vrijeme sve su češće (i uvijek dobrodošle) online vinske degustacije. Uči se, kuša, diskutira, uspoređuje i – najvažnije – uživa.
Nove usluge vinarije Kutjevo dočekane su s oduševljenjem od strane ljubitelja vrhunske vinske kapljice, ali i svih onih koji žele ovih blagdana pokloniti doživljaj u boci kroz vina s najboljih položaja kutjevačkog vinogorja.