Gastro

Naručite slasna jela s Esplanadinim potpisom

Hotel Esplanade proširio je svoju atraktivnu Gourmet drive-through ponudu jela za van na brzu varijantu à la carte porcija spremnih za konzumaciju.

Može i bez šećera: Pekmez od kaki jabuke

Japanska jabuka, persimon ili kaki je zanimljivo voće porijeklom iz Japana, a pored izuzetne slatkoće, krasi ga i divna narančasta boja. Obzirom da im je tijekom zime sezona donosimo vam ukusan recept za pekmez od kaki jabuke koji ćete obožavati.

Jakobove kapice ili St. Jacques prema slasnom receptu

Na spomen Jakobovih kapica ili kako ih još zovemo slasne St. Jacques školjke rastu vam zazubice?

Ana Grgić Tomić donosi recept za kremasti rižoto od šparoga i škampi

Ana Grgić Tomić spremila je za nas izuzetno fini recept za kramasti rižoto, disk od morskih šparoga, dimljenih jadranskih škampi i cvijeta jabuke za 4 osobe.

Salata od pečenog odreska s umakom od majoneze i peršina

Za sve koji obožavaju salate, u kojima ima i mesa, ovaj recept s junetinom, majonezom i peršinom kao stvorena je brz i hranjiv obrok, bilo kao ručak ili ranija večera.

Pire od celera i pastrnjaka savršeno se slaže sa svinjećim pečenjem

Ako volite finu pečenu svinjetinu, koja je u nas tradicionalno jelo koje se poslužuje kao “sretno” jelo pri ulasku u Novu godinu vjerujte prilog od pirea u kojem je celer i pastrnjak savršeno će zaokružiti okuse vaše blagdanske večere!

Lungić glaziran pekmezom od šljiva

Ovih blagdana, pogotovo pri izlasku iz stare i ulasku u Novu godinu, svinjetina je traženo tradicionalno jelo. Pripremite glazirani lungić s pekmezom od šljiva uz pire od pastrnjaka, celera i hrena i vaša će blagdanska trpeza zablistati novim okusima.

Mjehurići finih pjenušaca idu u svijet

Pandemija i potresi. Svečanog dočeka Nove godine neće biti. Sa strahom od korone i od novih potresa, s tugom zbog umrlih i stradalih u potresu završava 2020. godina.

Dani hrvatskog kulinarstva

Dani hrvatskog kulinarstva održali su se u online izdanju kako bi hrvatski kuhari i slastičari i dalje mogli težiti kulinarskoj izvrsnosti i kreativnom izražavanju za koju možda nemaju priliku u svakodnevnom radu.

Blagdanski vodič za najbolje pjenušce i recepte

Blagdani su vrijeme kada se pjenušava vina piju više nego inače iako novi eno i gastro trendovi preporučuju pjenušava vina kao aperitiv u svim prigodama cijele godine.