Gastro

Graševina to go – Wine in a Can našla se na wish listi vinoljubaca

Na Wish listi našla se jedna sjajno dizajnirana limenka u kojoj se nalazi mirisno, fino suho vino sorte graševina. A tko li se dosjetio ovoj izvrsnoj ideji nije teško zaključiti:) Naravno, to je naš uvijek inovativan poznati vinar Davor Zdjelarević koji uvijek iznenađuje sve vinoljupce.

Obožavani rižoto s hranjivom bundevom

Uvijek je dobro iskoristiti ukusnu sezonsku namirnicu bundevu ili kako je još zovemo buču, pogotovo kada je dostupna potpuno svježa, a njen okus u obožavanom rižotu zasigurno će unijeti senzacionalne okuse na svačijem nepcu.

Vruća čokolada idealan je zimski napitak – isprobajte ovaj poseban

Vruća čokolada! Zašto? Savršena je za vrijeme hladnih zimskih mjeseci, a idealna je i kao dodatak večeri na kraju dana.

Velika postignuća za vina Antunović s prestižnog američkog Wine Enthusiast-a

S ponosom vas obavještavamo da su ocjenjivači prestižnog i utjecajnog američkog vinskog časopisa i on-line medija WINE ENTHUSIAST u 2023. godini

Sekeli gulaš nezaobilazni recept zimske kuhinje

Nezaobilazni recept tradicionalne mađarske kuhinje zasigurno je Sekeli gulaš ili kako ga još zovu Szekely gulaš, specijalitet koji se spravlja od kiselog zelja, mesa, vrhnjem i finim začinima. Ovu vrhunsku domaću poslasticu kuhari preporučuju jesti u hladnijim danima.

Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom

Kuhani buncek sa restanim krumpirom i kiselim kupusom savršeno je i pravo zimsko jelo koje obožavamo jesti u hladnim danima.

Esplanadin Zinfandel’s proglašen je europskim hotelskim restoranom godine

Esplanadin Zinfandel’s proglašen je europskim hotelskim restoranom godine na prestižnoj dodjeli nagrada European Hotel Awards 2023.

Pupitres vinski bar sjajan je konceptualni boutique vinske kulture

Smješten u samom srcu Zagreba, na adresi Frankopanska 2, Pupitres boutique vinske kulture predstavlja mjesto na kojem će se, uz budno oko sommelierke Jelene Šimić Valentić, promovirati vinska kultura u Hrvatskoj.

Mala škola šampanjca koja će donijeti još veći užitak u obožavanim mjehurićima

Poznata sommelierka Jelena Šimić Valentić otkriva na što trebate paziti kad birate najpoznatije pjenušavo vino – obožavani šampanjac.

Tko je Sommelier? To sam ja. Jelena Šimić Valentić

Tko je Sommelier? To sam ja. Tko sam ja? Jelena Šimić Valentić. Sommelijerka i kolumnistica Wish.hr portala.