Vinske ceste

Moët & Chandon s ponosom predstavlja novo remek-djelo

Moët & Chandon s ponosom predstavlja novo remek-djelo, veličanstven, avangardni reljef nastao u suradnji sa suvremenim američkim umjetnikom Daniel Arshamom.

Bezalkoholna revolucija: Kako su piva i vina bez alkohola postali novi trend

U posljednjih nekoliko godina, tržište bezalkoholnih piva i vina doživjelo je značajan rast. Sve veći broj potrošača, od znalaca do ljubitelja pa čak i onih koji su prethodno pretjerivali u alkoholu, okreće se ovim alternativama, vinima i pivima bez alkohola.

Nikad zanimljiviji Međunarodni eno – gastro festival WineRi

Čak 100 vinarija iz 8 država predstavit će više od 500 etiketa vina na WineRi24.

U Esplanadi uskoro prvi En Primeur Bregovite Hrvatske

En Primeur Bregovite Hrvatske održat će se u hotelu Esplanade Zagreb u četvrtak 14. ožujka 2024. godine.

St. Jerome novi vinski brend stigao na hrvatsku scenu vrhunskih vina

Legendarna međimurska vinarija s novim je vlasnicima doživjela potpuni preobražaj, a rezultate višegodišnjeg truda pokazali su na predstavljanju održanom 20. veljače u Zagrebu.

Split i Zadar domaćini fantastičnih Wine ViP Eventa

Ove godine, osme po redu Wine ViP Eventi će započeti svoju „turneju” iz Splita 21.veljače a odmah idući dan je u Zadru.

Degrassijev Pinot noir Contarini 2016 – ljubavno je vino za Valentinovo!

Vinske zvijezde proslavile su svoj 10.rođendan uz osnivače i čak 11 zlatnih vina – veliko zlato osvojio je Degrassijev Pinot noir Contarini 2016

Čak 63 istarska vinara na 12. En primeuru u Zagrebu predstavila mlade malvazije

Unatoč izazovnoj vinogradarskoj godini malvazije berbe 2023. već su sada pokazale karakter, a svoj puni potencijal potvrdit će na jubilarnoj 30. Vinistri u Poreču.

Na ovogodišnjem kušanju mladih vina En Primeur zablistala graševina

Na prvom ovogodišnjem En primeuru zablistala je graševina, najznačajnija vinska sorta u Hrvatskoj, koja u zadnjem desetljeću privlači sve veću pažnju

Vinarija Benvenuti definirala konačan blend šeste po redu Santa Elisabette

U četvrtak 1. veljače, u restoranu Plavi Podrum u Voloskom uz pomoć vinskih stručnjaka formiran je konačan blend Santa Elisabette iz 2020. godine.