Vinska dogadanja

Deset vrhunskih graševina predstavila je u Zagrebu Zlatna slavonija

Elegantne i kompleksne, vrlo pitke, prepoznatljive nježne sortne gorčine, dugog potencijala starenja, traže gutljaj više – nigdje kao u Požeško-slavonskoj županiji graševine nemaju tako širok spektar u stilistici.

Graševina a Cappella i Pjenušavi erdutski doručak u vinogradu

Čarobni vinski (produženi) vikend u Slavoniji 8. i 10. rujna 2022.!

Pošip 2021 vinarije Luviji pobijedio na Jelsa wine tasting 2022

Održano 4. ocjenjivanje vina otoka Hvara u okviru 70. Fešte vina u organizaciji “Vinskih zvijezda”, a na „4. JELSA SUMMER WINE TASTING“ pobijedilo je vino Pošip 2021. hvarske obiteljske vinarije Luviji.

Sve je spremno za mjesec dana čistog vinskog hedonizma

Slavonija i Podravina, wine not!?
Ukupno šest događanja: četiri ekskluzivna vinska eventa, vinski piknik i vinski maraton. Od 3. rujna do 1. listopada svi putevi vode na Plemićku rutu Virovitičko-podravske županije!

Ovaj vikend svi u Vrbnik na Dane vina Vrbnik

Blagdan vina, manifestacija Dani vina Vrbnik, tradicionalno se održava posljednjeg vikenda u kolovozu, pa će se i ove godine održati 26. i 27. 22022. kolovoza u drevnom gradu nad morem Vrbniku.

Fešta vina na Jelsi opet će razveseliti sve koji vole finu kapljicu

70. Fešta vina u Jelsi, na otoku Hvaru, i ove 2022., razveselit će mnoge koji vole finu vinsku kapljicu uz zabavu i druženje!

Kako je bilo na mini vinskom festivalu In vino veritas

Tijekom proteklog vikenda, od 15. do 17. 7. 2022., u Puntu na otoku Krku održan je mini vinski Festival „In vino veritas“ kojeg su organizatori nazvali vikendom za uživanje.

Dvostruka nagrada “Best of Award of Excellence” po prvi put u Hrvatskoj stigla u ruke jednog sommeliera

Dvostruka nagrada “Best of Award of Excellence” po prvi put u Hrvatskoj stigla u ruke sommeliera Filipa Veselovca.

Slavonija, Moslavina, Istra i Dalmacija imaju zlatna bijela vina

White Blend, prvo ocjenjivanje hrvatskih mješavina bijelih sorata, organizirali su u Esplanade Zagreb Hotelu Ana Rogač i Ivo Kozarčanin, osnivači projekta iVino.

Luka Rossi novi je predsjednik Vinistre

Nova smjena generacija u Vinistri! Dosadašnji predsjednik Nikola Benvenuti predstavio je novog nasljednika, mladog i perspektivnog tridesetogodišnjaka iz poznate vinarske obitelji.