Zbog vrhunskih vina, odlične hrane i bogate kulturne baštine Istru često nazivaju i hrvatskom Toskanom.
Pošip je autohtona sorta otoka Korčule, uzgaja se u središnjem dijelu otoka oko mjesta Smokvica i Čara.
Što piti ljeti? Dobro rashlađen pjenušac? Koktele? Vino? Kada piti pjenušac? Kada vino? Uz što ih sljubiti?
Ultimativni trend i dalje su ružičasta vina i pjenušci
Plutajući bar i flyboard guy odvažnom dostavom šampanjca obilježili hvarsku sezonu.
Nakon vrlo zapažene crowdfunding kampanje prošlog ljeta, istaknuta sommelierka Jelena Šimić Valentić ostvaruje svoj poduzetnički san
Cijeli otok Korčula, a posebno Smokvica i Čara, može se pohvaliti tradicijom vinogradarstva i vinarstva još od vremena starih Grka.
Zašto ovog ljeta ne biste upoznali tri vinske ceste Požeško-slavonske županije?
U ludbreškoj vinariji Stručić degoržiran je prvi pjenušac ove vinarije i prvi pjenušac ludbreškog vinogorja.
Svojim jedinstvenim potpisom i načinom promišljanja o vinima, legendarni hrvatski vinar Andro Tomić, s posebnom pažnjom njeguje dalmatinske autohtone sorte
Provansa ima tisućljetnu povijest vinogradarstva a ova mediteranska regija prepuna je mnogobrojnim kontrastima