Gastro & Wine

Za sve kojima zima teško pada, fantastična paleta okusa u novom jelovniku Esplanadina Le Bistroa uljepšat će hladne zimske dane u Zagrebu.

Punč je postao jedan od najpopularnijih zimskih pića, a ovaj od crvenog vina zaista je rajsko piće u hladnim danima.

Znate li gdje se nalazi najstarija plemenita vinova loza na svijetu koja još uvijek rađa?

Dobro je poznato da se među gradovima na Jadranskoj obali ističu, kad je o gastronomiji riječ, Split gdje se jede najbolja tjestenina, u Lici je najbolja janjetina, u Zagrebu štrukle, u Međimurju meso z tiblice.

Priča kaže da je još davne 1836. godine mlada kraljica Viktorija odlučila unijeti malo uzbuđenja u jedan londonski klub, koji je tada bio isključivo rezerviran za muškarce, odlučila je naručiti tadašnjem chefu kuhinje fini koktel.

Na silvestrovskoj večeri poslužite kreativna jela i pića koja će potaknuti maštu i razgovor među prijateljima…

Parampampoli je jedno od onih pića koje odiše toplinom i koje obilježava druženje i duh zajedništva. Ovaj jedinstveni ukusni, topli napitak potječe iz planinskih krajeva sjeverne Italije

Svake godine, od svibnja do studenoga, traje akcija vinskog izbora po ženskom ukusu „Što žene žele“ , koju su osmislile i provode WOW-ice, članice Udruge WOW/Žene i vino.

Nakon zimskog ručka prava je poslastica mirisni punč koji se lako priprema kod kuće i izvrsna je priprema za odlazak u šetnju ili razgled okićenog grada. Ovaj najomiljeniji blagdanski desert, vrući zimski punč, otkrio nam je slastičar Darko Škoranec, čarobnjak za najfinije deserte koje ćete poželjeti kušati opet i opet.

Recept za originalni slavonski snack stiže ravno iz Cernika, a potpisuje ga iskusna majstorica. Prvom prigodom posjetite ovo mjesto u podnožju Psunja i susjednu Novu Gradišku jer jedno bez drugog ne ide.

Jednostavan brzi recept mirisnog i ukusnog blagdanskog kuglofa s đumbirom i cimetom čini ovu slasticu idealnim za one s manje iskustva u pripremi deserta, a oduševit će i sve ljubitelje zimskih aroma i božićnih začina.