Gastro & Wine

Omiljeni vinski festival Vinski grad i ovog ljeta vraća se u srce Pule, pa će tako Titov park od 11. srpnja do 4. kolovoza postati pozornica brojnim vrhunskim vinima, posebno onim istarskim.

Talentirane chefice iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bugarske i Rumunjske koje su dio Solaire Tables zajednice okupile su se u Zagrebu kako bi kroz zajedničku večeru pokazale svoju inovativnost i kreativnost.

Jellyfish in Space, popularni street food i cocktail bar u Martićevoj 71, slavi pet godina uspješnog poslovanja!

San Sebastian, ili kako ga lokalci zovu, Donostia, je šarmantni grad na sjeveru Španjolske smješten uz predivnu baskijsku obalu.

U srcu talijanske kulinarske tradicije, piadina zauzima posebno mjesto kao jedan od najomiljenijih specijaliteta, a radi se kako bi se s njom jeli različiti prilozi, bilo mesni bilo vegetarijanski. Ova jednostavna, ali nevjerojatno ukusna pogača dolazi iz regije Romagna, poznate po svojim bogatim okusima i rustikalnim jelima.

Salate su pravi nutritivni raj kako za naše tijelo tako i za um, prepune su boja, okusa i tekstura, a svaka od njih sadrži savršen spoj namirnica koje nas hrane, osnažuju i osvježavaju.

U prvom hrvatskom muzeju vinogradarstva i vinarstva u Putnikoviću na poluotoku Pelješcu u četvrtak 27. lipnja 2024. predstavljena je monografija „Hrvatska vinska kultura“ autorice doc. dr. sc. Tanje Baran.

Sjajna suradnja udruge Vinistra i najčitanijeg medija o vinima rezultirala je prvim ekskluzivnim eventom Decantera u Hrvatskoj.

Sorbet, osvježavajući ledeni desert, ima dugu povijest koja seže čak do drevnih civilizacija. Riječ “sorbet” dolazi od arapske riječi “sharbat,” što zapravo znači osvježavajući napitak.

Uživajte u aromama i okusima tradicionalnog grčkog jela, uživajte u klasičnoj recepturi za grčku musaku.

Jubilej vrijedan pažnje, 20. izdanje eno gastro projekta Vino uz žlicu, upriličeno je u zagrebačkom restoranu Botanist, malom zelenom raju birane hrane i pića u naselju Remetinec.

Tapasi su mali zalogaji ili predjela koja potječu iz Španjolske, a danas su poznati i popularni širom svijeta.