Gastro & Wine

Godinama je zagrebačka Medulićeva ulica bila samo prolaz prema Ilici i Britancu. Kroz nju smo vozili ili šetali bez da bi podizali pogled.

Francuski baguette, ili kako ga ovdje popularno zovemo “francuz”, simbol je francuske pekarske umjetnosti, nastao je početkom 20. stoljeća.

Coq au vin, ili pijetao u vinu, jedno je od najpoznatijih jela francuske kuhinje.

Plavi sirevi, sa svojim karakterističnim plavim ili zelenim točkama i mirisnim linijama, predstavljaju pravu poslasticu za ljubitelje sira.

Pjenušava vina oduvijek su bila sinonim za luksuz, eleganciju i proslave. No, iza svake boce pjenušca krije se fascinantna priča o slučajnosti, inovaciji i strasti. Ovaj put, istražujemo putovanje pjenušavih vina kroz prizmu obitelji Peršurić, koja je pretvorila slučajno otkriće u istarsku vinsku priču uspjeha.

Bajadera je slastica koja svojim bogatim okusom i elegantnom prezentacijom osvaja srca svih ljubitelja slatkog. Ovaj tradicionalni desert, omiljen u mnogim domovima, lako se može pripremiti kod kuće.

Donosim vam aktualnosti iz svijeta vina, najnovije trendovi, zanimljivosti i preporuke za ovo ljeto.

Zašto neki ljubitelji vina obožavaju Pet Nat, otkrivamo vam prirodni šarm u boci. :)

Umjesto da duže vrijeme provodite u kuhinji, možete ga provesti uživajući i pripremajući brzo razna jela, poput ovog recepta za umak Bologneze gotov za 10 minuta, a ostatak vremena pretvorite u veselo druženje sa svojom obitelji ili prijateljima dok će se obrok za to vrijeme skuhati u čudotvornom električnom ekspres loncu.

Gulaš od srnetine ili “pijana srna” je vrhunski gastronomski doživljaj koji vam donosi obitelj Peršurić, poznata po svojim kulinarskim umijećima i vrhunskim vinima.

Ako tražite način da iskoristite ostatke bijelog pjenušca, na pravom ste mjestu! Naša paštašuta s pjenušcem nije samo praktično rješenje, već prava kulinarska poslastica koja će oduševiti vaše goste.

Soparnik su zvali jelo za siromahe u mediteranskom dijelu Hrvatske, no ovo jelo je danas izuzetno popularno, hranjivo i što je dosta važno vrlo lagano se priprema.