Gastro & Wine

Svi znamo da je hobotnica ispod peke pravi morski specijalitet, ali su nam iz kuhinje restorana Bota Šare otkrili kako hobotnicu ispod peke možete pripremiti i u svojoj kuhinji. Zanosni mirisi i okusi će biti izuzetno aromatični i neodoljivi, a sočnost i okusi jednaki onima kad ste hobotnicu pripremljenu a la peka isprobali u nekom od najboljih dalmatinskih restorana.

U svijetu slastica, čokoladna torta ostaje bezvremenski favorit. Ali zašto se zadovoljiti običnim kad možete iskusiti izvanredno?

Zamislite kako bi bilo sjajno imati brz i zdrav obrok koji je jednako ukusan koliko i jednostavan za pripremu. Bez obzira jeste li iskusni kuhar ili tek početnik u kuhinji, ovaj vege wrap s povrćem savršeno je rješenje za vas.

Pissaladière je klasično jelo francuske kuhinje, to je zapravo naziv za tradicionalni tart s lukom, koje potječe iz regije Nice na jugu Francuske.

Austrijski kolačići “Original Ausser Lebkuchen” predstavljaju pravu poslasticu punu tradicije i okusa, koji očaravaju sve ljubitelje slatkog.

Ah, Negroni! Taj klasični koktel, pravo remek-djelo u svijetu miješanih pića, savršen je izbor za one trenutke kada želite nešto jednostavno ali snažno.

Kada se spomene koktel Dark ‘n’ Stormy, odmah se možemo prenijeti na karipsku obalu, osjećajući topli povjetarac i miris mora.

Kokteli su više od samo pića; oni su umjetnost koja spaja okuse, boje i doživljaje. Idealni za osvježenje, slavlje ili jednostavno uživanje u mirnom popodnevu, kokteli su postali simbol dobrog života i zabave.

Počevši od poznatog ruma i kokosa u Piña Coladi koktelu iz Portorika do ružičastog Singapurskog Slinga, postoje razni kokteli koji će zagolicati svačije nepce.

Ovaj kolač od borovnica s kavom idealan je spoj svježine borovnica i aromatične kave. Kolač je sočan, bogat okusom, i savršeno se slaže uz šalicu jake, crne kave.

Kokos, taj egzotični plod, često je zvijezda raznih zdravih receptura, a njegove blagodati su višestruke kako za tijelo tako i za um.

Na proteklom festivalu ružičastih vina, Pink Day Zagreb, glavna je gošća bila američka vinska novinarka, autorica i producentica Katherine Cole.