Gastro & Wine

Stigao je mladi Beaujolais! Vrijeme je kada na našim stolovima dolaze na red šarene i vesele boce etikete mladog vina Beaujolaisa, a na pločama vinskih barova i restorana diljem svijeta natpis „Le Beaujolais Nouveau est arrivé“.

Svi ljubitelji finog mladog vina portugisca i domaće tradicionalne hrane svake godine od listopada do studenog mogu uživati u prvom vinu iz berbe koje nam dolazi na tržište.

Ako tražite destinaciju u Sloveniji koja kombinira prekrasne prirodne pejzaže, bogatu povijest i vrhunsku gastronomiju, Dolenjska bi trebala biti visoko na vašem popisu.

Treći BregFest, festival vina Bregovite Hrvatske, održat će se u zagrebačkoj Laubi, kući za ljude i umjetnost, u petak 25. listopada 2024. godine od 14 do 21 sat.

Ako voliš istraživati skrivene vinske bisere, onda vas Dolenjska regija u Sloveniji neće razočarati. Ovaj predivni kraj prepun vinograda i blagih brežuljaka nije samo oaza mira, već i dom jednog od najunikatnijih vina u Europi poput popularnog laganog Cvičeka.

Manifestacija Dalmatinske vinske ikone i ove godine donosi najbolje od dalmatinskih vina u Zagreb. U Hotelu Esplanade 29. listopada 2024. održat će se promenadno kušanje i masterclass u organizaciji Udruženja Vino Dalmacije.

Ovaj kremasti rižoto s biftekom i vrganjima donosi pravi gurmanski doživljaj na vaš stol.

Ovaj recept donosi savršen spoj sočnog bifteka s bogatim umakom od vrganja, stvarajući pravi gastronomski užitak.

Ovaj jednostavan, ali ukusan recept kombinira bogate arome vrganja i hrskavu teksturu slanine s osvježavajućom mladom salatom, stvarajući savršen spoj okusa za lagani obrok ili prilog.

U društvu brojnih uzvanika i ljubitelja vrhunskih vina predstavljen veliki novi poduhvat vinarije GALIĆ! Na ekskluzivnoj promociji u zagrebačkoj Galeriji Kranjčar publici je na premijerno kušanje ponuđen novi Galićev pjenušac CODE.

Vrijeme je jedne od jesenskih najdražih nam delicija – vrganja.

Volite li originalne indijeske recepte i općenito njihovu kuhinju onda se upustite kulinarsku avanturu gdje se spajaju egzotični okusi i mirisi, jer vam donosimo recept uz praktične savjete kako napraviti kruh nan.