Gastro & Wine

Peto ovogodišnje ocjenjivanje Vinskih zvijezda pod nazivom „Jesen u čaši“ održano je u srijedu 11.10.2023. u zagrebačkom restoranu Frida u Kaptol centru.

Kada se susretnemo prvi put s nekom bocom vina, ono što najčešće prokomentiramo i vidimo je izgled boce i etikete.

Vino je ….. HM? Znam…..nije lako opisati pojedino vino. Kako bih vam pomogla da se lakše izrazite i opišete ono što osjećate u vinu napisala sam vam par najčešće korištenih izraza koje koriste vinski znalci i koji vam mogu pomoći kada isprobavate i kušate taj čarobni napitak što nas sve tako veseli.

Svake godine, vinari željno očekuju finale akcije „Što žene žele“ koja traje od svibnja do listopada, a anketom ju provode popularno zvane WOW-ice i njihove simpatizerke.

Miris domaće prepžene slanine u kombinciji s pečenom bučom odmah kod mnogih otvara apetit, a još ako volite rižoto onda je ovaj recept kao stvoren za vas! :)

Sous vide? Zvuči prekomplicirano i preotmjeno? Oslobodite se predrasuda! Svi vjeruju u nju zato što je jedinstvena i – s pravom opremom – jednostavna tehnika kuhanja koja će vam omogućiti iskustvo nevjerojatnih okusa, bilo da je riječ o mesu, ribi ili povrću.

Što nam finoga predlaže Matija Bregeš, chef restorana Boškinac i član JRE chefova za glavno jelo od janjetine svakako treba probrati.

Ovaj recept za jednostavnu, okrepljujuću slasticu od naranče svakom će ručku ili večeri staviti dati završnu osvježavajuću notu.

Ove ćete zdrave energetske kolačiće s bučom i crnom čokoladom zasigurno obožavati. Potpuno su prirodni, jako brzo gotovi, uz ovaj jednostavan recept, koji ćete željeti ponoviti više puta kad ga samo jednom isprobate.

Donosimo vam zasigurno najbolji recept rižota s kuhanom šunkom, bearnaise umakom i poširanim jajetom.

Peruanska causa popularno je jelo od krumpira, predivnog zelenog Perua, u kojem se osobito uživaju stanovnici, ali i brojni turisti uz obalu Tihog oceana.

Obitelj Kovčalija iz Iloka novu je vinariju svečano predstavila brojnim uzvanicima iz cijele Hrvatske i inozemstva.