Gastro & Wine

Još uvijek traje Tjedan crne slavonske svinje. Za vikend brojni restorani u Osijeku na tanjurima nude najbolje od Slavonije.

Svinjski vrat crne slavonske svinje, pripremljen na sous vide način, pa zapečen na roštilju toliko je sočan i ukusan da ćete ovaj recept sigurno poželjeti pripremati mnogo puta.

S veseljem Vas pozivamo na proslavu MARTINJA koju organizira Zagrebačka županija i Turistička zajednica grada Svetog Ivana Zeline

Blagdan Sv. Martina ili Martinje već stoljećima je dio europske tradicije zasnovane na legendi o Svetom Martinu.

Kompanija TUEGRA d.o.o. iz Podgorice, kao ekskluzivni uvoznik i distributer vina vinarije Kutjevo iz Republike Hrvatske, i ove godine je organizirao tradicionalnu svečanost Martinje 2022.

WOW Udruga u Zagrebu će uskoro proslaviti 11. rođendan, dakle još samo malo pa – tinejdžerski status!

Iz najstarijeg hrvatskog vinskog podruma s radošću vam predstavljamo limitiranu seriju Mlade graševine. Ljubitelji svjetskog trenda predstavljanja mladih vina mogu uživati u prvom vinu iz berbe 2022.

Bivolje mlijeko i bivolji sir sve su traženije namirnice u prehrani! Do sada ste u raznim medijima mogli čuti za kravlje, sojino ili kozje mlijeko koja su „standard“ i uobičajena mliječna klasika.

Deset međimurskih vinarija je i ove godine, ponovno početkom studenog, na tržište izbacilo Mlado Međimurje, novo mlado vino iz berbe 2022.

Uz degustaciju hvarskih vina, održano je predavanje s temom vinskog turizma.

David Skoko podijelio je s nama recept za ražu u toču s hrskavom palentom i kremom od kukuruza šećerca koji će postati vaš omiljeni recept za ribu.

Confit ili pripremanje hrane u masti stara je tehnika pripremanja jela, a ovaj recept za ukusnu morsku ribu palamidu s tikvicama donosi samo za vas chef David Skoko.