Priče o vinu, koktelima i pivi

Dobro došli u svijet cuvée vina, gdje se umjetnost blendanja sorti grožđa susreće s čarolijom okusa i aroma u vinskoj čaši.

Dekantiranje vina može zvučati kao nešto rezervirano samo za vrhunske sommeliere ili strastvene vinske entuzijaste, ali u stvarnosti, to je jednostavan postupak koji može poboljšati okus vašeg vina.

Ljubitelji vina često se susreću s različitim nazivima za pjenušava vina, ovisno o zemlji porijekla. Donosim vam vodič koji ima za cilj objasniti te nazive i pružiti uvid u povijest i razloge zbog kojih se pjenušava vina zovu drugačije u različitim dijelovima svijeta.

Pjenušava vina oduvijek su bila sinonim za luksuz, eleganciju i proslave. No, iza svake boce pjenušca krije se fascinantna priča o slučajnosti, inovaciji i strasti. Ovaj put, istražujemo putovanje pjenušavih vina kroz prizmu obitelji Peršurić, koja je pretvorila slučajno otkriće u istarsku vinsku priču uspjeha.

Donosim vam aktualnosti iz svijeta vina, najnovije trendovi, zanimljivosti i preporuke za ovo ljeto.

Zašto neki ljubitelji vina obožavaju Pet Nat, otkrivamo vam prirodni šarm u boci. :)

Ah, Negroni! Taj klasični koktel, pravo remek-djelo u svijetu miješanih pića, savršen je izbor za one trenutke kada želite nešto jednostavno ali snažno.

Kada se spomene koktel Dark ‘n’ Stormy, odmah se možemo prenijeti na karipsku obalu, osjećajući topli povjetarac i miris mora.

Kokteli su više od samo pića; oni su umjetnost koja spaja okuse, boje i doživljaje. Idealni za osvježenje, slavlje ili jednostavno uživanje u mirnom popodnevu, kokteli su postali simbol dobrog života i zabave.

Počevši od poznatog ruma i kokosa u Piña Coladi koktelu iz Portorika do ružičastog Singapurskog Slinga, postoje razni kokteli koji će zagolicati svačije nepce.

Na proteklom festivalu ružičastih vina, Pink Day Zagreb, glavna je gošća bila američka vinska novinarka, autorica i producentica Katherine Cole.

Moët & Chandon s ponosom predstavlja novo remek-djelo, veličanstven, avangardni reljef nastao u suradnji sa suvremenim američkim umjetnikom Daniel Arshamom.