Kada se spomene koktel Dark ‘n’ Stormy, odmah se možemo prenijeti na karipsku obalu, osjećajući topli povjetarac i miris mora.
Kokteli su više od samo pića; oni su umjetnost koja spaja okuse, boje i doživljaje. Idealni za osvježenje, slavlje ili jednostavno uživanje u mirnom popodnevu, kokteli su postali simbol dobrog života i zabave.
Počevši od poznatog ruma i kokosa u Piña Coladi koktelu iz Portorika do ružičastog Singapurskog Slinga, postoje razni kokteli koji će zagolicati svačije nepce.
Na proteklom festivalu ružičastih vina, Pink Day Zagreb, glavna je gošća bila američka vinska novinarka, autorica i producentica Katherine Cole.
Moët & Chandon s ponosom predstavlja novo remek-djelo, veličanstven, avangardni reljef nastao u suradnji sa suvremenim američkim umjetnikom Daniel Arshamom.
U posljednjih nekoliko godina, tržište bezalkoholnih piva i vina doživjelo je značajan rast. Sve veći broj potrošača, od znalaca do ljubitelja pa čak i onih koji su prethodno pretjerivali u alkoholu, okreće se ovim alternativama, vinima i pivima bez alkohola.
Na Wish listi našla se jedna sjajno dizajnirana limenka u kojoj se nalazi mirisno, fino suho vino sorte graševina. A tko li se dosjetio ovoj izvrsnoj ideji nije teško zaključiti:) Naravno, to je naš uvijek inovativan poznati vinar Davor Zdjelarević koji uvijek iznenađuje sve vinoljupce.
Smješten u samom srcu Zagreba, na adresi Frankopanska 2, Pupitres boutique vinske kulture predstavlja mjesto na kojem će se, uz budno oko sommelierke Jelene Šimić Valentić, promovirati vinska kultura u Hrvatskoj.
Poznata sommelierka Jelena Šimić Valentić otkriva na što trebate paziti kad birate najpoznatije pjenušavo vino – obožavani šampanjac.
Tko je Sommelier? To sam ja. Tko sam ja? Jelena Šimić Valentić. Sommelijerka i kolumnistica Wish.hr portala.
Bilo da je nedjeljni ili blagdanski, svečani ručak koji okuplja obitelj i prijatelje oko stola nije potpun bez slasnog glavnog jela, ali i vina uz koje će biti još ukusniji.
Topla ili hladna predjela uz pokoju čašu vina savršena su uvertira za druženje ili svečani ručak, a uz savjete vinskih znalaca bit će ukusnije i jelo i piće.