Vinska dogadanja

Omiljeni vinski festival Vinski grad i ovog ljeta vraća se u srce Pule, pa će tako Titov park od 11. srpnja do 4. kolovoza postati pozornica brojnim vrhunskim vinima, posebno onim istarskim.

Talentirane chefice iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bugarske i Rumunjske koje su dio Solaire Tables zajednice okupile su se u Zagrebu kako bi kroz zajedničku večeru pokazale svoju inovativnost i kreativnost.

U prvom hrvatskom muzeju vinogradarstva i vinarstva u Putnikoviću na poluotoku Pelješcu u četvrtak 27. lipnja 2024. predstavljena je monografija „Hrvatska vinska kultura“ autorice doc. dr. sc. Tanje Baran.

Sjajna suradnja udruge Vinistra i najčitanijeg medija o vinima rezultirala je prvim ekskluzivnim eventom Decantera u Hrvatskoj.

Jubilej vrijedan pažnje, 20. izdanje eno gastro projekta Vino uz žlicu, upriličeno je u zagrebačkom restoranu Botanist, malom zelenom raju birane hrane i pića u naselju Remetinec.

Zagrebački hotel Sheraton bit će domaćin Festivala 100 najboljih vina Hrvatske 14. lipnja 2024. Tad će biti i službeno proglašena po tri najbolja vina u kategorijama pjenušavih, ružičastih, bijelih, jantarnih, crvenih odnosno crnih te desertnih.

U Bedenici, mjestu kraj Svetog Ivana Zeline, svečano je otvoren prvi Eco-Wine Fest, koji je okupio neke od najeminentnijih hrvatskih ekoloških vinara te vinarije iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Srbije.

Umjetničko – hedonistička manifestacija 4. Zalazak u vinogradu održat će se 14. lipnja 2024. godine, uz hotel Stupnički dvori u Brodskom Stupniku.

Ljubitelji vina, kreće jedna od najdražih vinskih festivala na zagrebačkom Tuđmancu!

Rijeka će u srpnju postati prvi grad na Jadranu koji će ugostiti urbani Wine & Walk festival pod zemljom. Festival će se održati 12. i 13. srpnja u jedinstvenom ambijentu Tunela RI, izgrađenog ispod Starog grada prije gotovo 85 godina.

S obzirom da je zemlja – partner proteklog Pink Day Zagreb Festivala bila Mađarska, u srijedu 29. svibnja s veseljem smo održali zanimljivo predstavljanje mađarske regije Veszprém – Balaton

Godinama je zagrebačka Medulićeva ulica bila samo prolaz prema Ilici i Britancu. Kroz nju smo vozili ili šetali bez da bi podizali pogled.