Vinske ceste u svijetu

Upoznajte tri vinske ceste Požeško-slavonske županije! Posjetite plodnu Slavoniju, uživajte u vrhunskim vinima, najukusnijim jelima i nadaleko poznatoj slavonskoj gostoljubivosti.

Talijanska Toskana mjesto je za vječne romantičare, ali je zasigurno prožeta i poviješću vina, osvaja svakog posjetitelja svojim zelenim brežuljcima i šarenim seoskim kućama, domovima gdje nastaju neka od najboljih vina na svijetu.

Talijanska, vinski poznata, Toskana idealna je destinacija za sve gurmane i one koji obožavaju kušati fina vina.

Znate li da preko 180 bečkih vinarija svake godine proizvede oko 20.000 hektolitara vina što Beč stavlja na iznimno visoko mjesto vinske karte Europe..

Plešivičko gorje poznato je među vinoljupcima, a za sve koji još nisu bili u ovom bajkovito lijepom kraju, kod Samobora i Jastrebarskog, pravo je vrijeme da krenu put vinske ceste ovog bogatog kraja.

Provansa ima tisućljetnu povijest vinogradarstva a ova mediteranska regija prepuna je mnogobrojnim kontrastima

Vrhunska vina, prožeta avanturističkim duhom Australije, izvrsna su izvozna ponuda ove, relativno mlade, pacifičke države.

Nije tajna da je Australija dom lijepih vinskih regija, od doline Hunter pa do Margaret Rivera, no koje su još izvrsne vinske regije Australije saznajte kroz ovo putovanje zemljom koja je postigla vrhunske rezulate u proizvodnji vina.

Uživajmo svi u vinu pod mediteranskim suncem Italije.

Burgundijski vinogradi protežu se na 230 kilometara od sjevera prema jugu Francuske, od Auxerrea do Mâcona

Iskoristiti, ipak rjeđu priliku, i kušati arhivski pjenušac i vina iz Meneghetti podruma iz boca velikih formata sjajan je događaj za nepca i za dušu.

Za Uskrs, osim bogate trpeze i sjajnih uskrsnih specijaliteta, na svakom ćemo blagdanskom stolu poželjeti servirati i neko fino vino.