Wish&Wine

Omiljeni vinski festival Vinski grad i ovog ljeta vraća se u srce Pule, pa će tako Titov park od 11. srpnja do 4. kolovoza postati pozornica brojnim vrhunskim vinima, posebno onim istarskim.

Talentirane chefice iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Bugarske i Rumunjske koje su dio Solaire Tables zajednice okupile su se u Zagrebu kako bi kroz zajedničku večeru pokazale svoju inovativnost i kreativnost.

U prvom hrvatskom muzeju vinogradarstva i vinarstva u Putnikoviću na poluotoku Pelješcu u četvrtak 27. lipnja 2024. predstavljena je monografija „Hrvatska vinska kultura“ autorice doc. dr. sc. Tanje Baran.

Sjajna suradnja udruge Vinistra i najčitanijeg medija o vinima rezultirala je prvim ekskluzivnim eventom Decantera u Hrvatskoj.

Jubilej vrijedan pažnje, 20. izdanje eno gastro projekta Vino uz žlicu, upriličeno je u zagrebačkom restoranu Botanist, malom zelenom raju birane hrane i pića u naselju Remetinec.

Dobro došli u svijet cuvée vina, gdje se umjetnost blendanja sorti grožđa susreće s čarolijom okusa i aroma u vinskoj čaši.

Dekantiranje vina može zvučati kao nešto rezervirano samo za vrhunske sommeliere ili strastvene vinske entuzijaste, ali u stvarnosti, to je jednostavan postupak koji može poboljšati okus vašeg vina.

Zagrebački hotel Sheraton bit će domaćin Festivala 100 najboljih vina Hrvatske 14. lipnja 2024. Tad će biti i službeno proglašena po tri najbolja vina u kategorijama pjenušavih, ružičastih, bijelih, jantarnih, crvenih odnosno crnih te desertnih.

U Bedenici, mjestu kraj Svetog Ivana Zeline, svečano je otvoren prvi Eco-Wine Fest, koji je okupio neke od najeminentnijih hrvatskih ekoloških vinara te vinarije iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Srbije.

Ljubitelji vina često se susreću s različitim nazivima za pjenušava vina, ovisno o zemlji porijekla. Donosim vam vodič koji ima za cilj objasniti te nazive i pružiti uvid u povijest i razloge zbog kojih se pjenušava vina zovu drugačije u različitim dijelovima svijeta.

Umjetničko – hedonistička manifestacija 4. Zalazak u vinogradu održat će se 14. lipnja 2024. godine, uz hotel Stupnički dvori u Brodskom Stupniku.

Ljubitelji vina, kreće jedna od najdražih vinskih festivala na zagrebačkom Tuđmancu!