Gordana Dimitrijević

Bosanska dizajnerica cipela Gordana Dimitrijević osvaja Pariz.

Oduvijek sam bila inspirirana prekrasnim pričama o ženskoj žilavosti, snazi i kreativnosti. Zato sam uzbuđena što mogu podijeliti s vama priču o bosanskoj dami, dizajnerici cipela Gordani Dimitrijević, koja sada živi i uspješno dizajnira cipele u Parizu.

Priča počinje 1995. godine u ratnom Sarajevu.

Gordana Dimitrijevic

Gordana tada napušta studij ekonomije, svoj rodni grad i obitelj. S koferom u ruci, oboružana voljom i talentom odlazi u Pariz. Počinje raditi kao dadilja, a ubrzo postaje i dobra studentica na poznatom pariškoj modnoj školi Studio Bercot.

Odmah nakon završenog studija, počinje dizajnirati za Charlesa Jourdana, gdje radi četiri godine. S tim iskustvom, prihvaća novi izazov i počinje raditi za novu marku, Mellow Yellow te radi na relaciji Francuska, Kina. Zatim, dizajnira dvije kolekcije za Stéphane Kelian prije nego li je preuzela mjesto umjetničkog direktora za “Accessoire Diffusion” odjel, funkciju na kojoj se i danas nalazi.

Gordana Dimitrijevic cipele

Gordana Dimitrijevic cipele

“Gordana ispunjava svoje želje. Ima volju, uživa i posjeduje nevjerojatnu intuiciju. Tijekom svake faze njezina života, ulijeva povjerenje, pokazuje svoj kreativni svijet, prikuplja povjerenje i podršku.”

Tijekom toga vremena Gordana je željela stvoriti svoju vlastitu marku i umjetničko izražavanje se nastavilo razvijati. Kako bi ostvarila taj san, u rujnu 2009. godine upisuje MBA studij “Global Management” pri French Institute of Fashion, s ciljem da se osposobi za buduće vođenje modne tvrtke. Tamo je oformila tim oko svojeg projekta.

Gordanina kolekcija cipela prikazana je u modnim časopisima Grazia, Cosompolitan, Elle, Marie Claire, Madam, Figaro samo da nabrojim nekoliko. Poznati ljubitelji mode, blogeri i vjerna klijenti u svjetskom centru mode ne mogu nabaviti dovoljno njenih raskošnih cipela.

Gordana Dimitrijevic cipele

Gordana Dimitrijevic cipele

Gordana Dimitrijevic cipele

Gordana Dimitrijevic cipele

Gordana Dimitrijevic cipele

Ovdje su neke od mojih omiljenih, je li to pravi #shoeporn ili što? :)

Kako vam se sviđaju Gordanine cipele, a koji je vaš omiljeni stil? :)

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk