Grah s ričetom pravo je zimsko zdravo varivo od kojeg odmah rastu zazubice

Ričet i grah se odlično uklapaju u tipična zimska jela, zato isprobajte tradicionalni recept naših baka od kojih miriši cijela kuća, a zazubice rastu od samog pogleda na tanjur s ovim sočnim i zdrtavim variviom.

OVDJE je još nekoliko zdravih i tdraicionalnih zimskih variva koja ćete obožavati

Bakin grah s bukovačama
Pretepeni grah poslastica međimurskog kraja
Savršena zimska variva: recepti za leću i grah

Sastojci za recept

20 dkg graha
15 dkg ječma
5 dkg mrkve
nekoliko režnjeva češnjaka
list lovora, sol i papar po ukusu

Priprema

Grah i ječam namočite i ostaviti da stoji preko noći. Drugog dana staviti grah kuhati u hladnu vodu, koju procijedite i bacite nakon što grah zakuha. Postupak ponoviti dva puta.

U odvojeni lonac staviti kuhati ječam u slanu vodu i kuhati 45 minuta. Kad su grah i ječam skuhani, na ulju pirjati narezanu mrkvu, dodati sitno sjeckani češnjak, promiješati te dodati grah i ječam. Sve sastojke podliti vodom u kojoj se kuhao ječam i zajedno kuhati još 15-ak minuta. Za bolji okus jelu se može dodati i suho meso.

Dobar tek!

 

Recept omogućila Ekozona

Facebook Like Button