Grah s ričetom

Ričet se odlično uklapa u tipična zimska jela. Donosimo vam odličan recept koje su nam pripremale još naše bake.

Sastojci za recept
20 dkg graha
15 dkg ječma
5 dkg mrkve
nekoliko režnjeva češnjaka
list lovora, sol i papar po ukusu

Priprema
Grah i ječam namočite i ostaviti da stoji preko noći. Drugog dana staviti grah kuhati u hladnu vodu, koju procijedite i bacite nakon što grah zakuha. Postupak ponoviti dva puta. U odvojeni lonac staviti kuhati ječam u slanu vodu i kuhati 45 minuta. Kad su grah i ječam skuhani, na ulju pirjati narezanu mrkvu, dodati sitno sjeckani češnjak, promiješati te dodati grah i ječam. Sve sastojke podliti vodom u kojoj se kuhao ječam i zajedno kuhati još 15-ak minuta. Za bolji okus jelu se može dodati i suho meso.

Dobar tek!

 

Recept omogućila Ekozona
*EKOZONA – prvi domaći certificirani brand ekoloških proizvoda, koji se zalaže za čim veću zastupljenost domaćih ekoloških proizvoda u svom asortimanu. Svi proizvodi u asortimanu EKOZONE uzgajaju se bez pesticida i aditiva te zadovoljavaju stroge kriterije ekološkog uzgoja. EKOZONA danas broji 18 različitih kategorija proizvoda i ukupno 114 proizvoda.

Fotografija:dominik18s