Isplanirajte Valentinovo uz savršeni spoj čokolade i kave kod kuće

Najukusnije poslastice za Valentinovo uz erotičnu čokoladu i mirisnu kavu.

Kava i čokolada, čokolada i kava. Nikada nisu bile ukusnije, niti uže povezane. Upravo na vrijeme za Valentinovo, sastavili smo posebnu zbirku jedinstvenih recepata i savjeta o kavi i čokoladi kako bismo vas doveli u ljubavno raspoloženje.

Bilo da ste u vezi, ili si jednostavno želite sami ugoditi poslasticom, čokolada i kava su tu za vas za ovo Valentinovo.

Što vam se najviše sviđa, izaberite sami svoju misao

Kava i čokolada… najbolji način da započnete razgovor!
Kava i čokolada… pravi izgovor da predahnete!
Kava i čokolada… savršen poklon za prijatelja!
Kava i čokolada… kombinacija da zavedete ili budete zavedeni!
Kava i čokolada… za prvi spoj!
Kava i čokolada… mogućnost da ostanete skupa!
Kava i čokolada… spoj koji prvi romantični susret čini tako savršenim!
Kava i čokolada… za kreiranje osobne poruke ljubavi!
Kava i čokolada… za slavljenje romantike i pokazivanje ljubavi!

I, zapravo, “kava nije nešto što jednostavno pijete, nego je to način da ostanete zajedno”!
Vrhunski stručnjak iz Italije, zemlje koja obožava kavu, iz Torina, s nama je podijelio nekoliko ukusnih varijacija kave i čokolade koje možete isprobati kod kuće.

Bečka kava

Mala i jednostavna za pripremu, bečka kava ipak pršti božanstvenim okusima.
Ovo je recept za kavu koji svakim gutljajem slika raskošnu sliku bečke elegancije.

caffe-viennese

PRIPREMA
Ulijte 10 grama čokoladnog sirupa u malu čašu. Pripremite dugi espresso, ulijte ga u čašu i dodajte šlag. Pospite čokoladnim mrvicama.
Gotovo! Uživajte u božanskoj pauzi uz kavu s gurmanskim okusom.

Talijanska Mocha

Marocchino fondente je jednostavan i ukusan recept koji vašoj kavi daje drugačiju notu. Idealan za početak dana ili završetak obroka uz notu ugode.

marocchino-fondente

PRIPREMA
Skuhajte espresso u maloj staklenoj čaši. Dodajte gustu crnu tamnu čokoladu. Bogato pospite kakaom u prahu i tamnim paprom.
Napunite do vrha vrućim mlijekom pokušavajući dodati što manje mlijeka. Još jednom pospite kakaom u prahu.

Desert Crostata Mocha

Crostata s mochom i čokoladnom kremom ukusan je deset jednostavan za pripremu koji kombinira tradicionalnu konzistenciju kolača od tijesta s punim okusom Ganache kreme. Savršena za doručak ili desert uz obrok.

crostata-mocha

Priprema Ganache kreme
Pomiješajte dva žumanjka s šećerom i mutite dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Zagrijavajte punomasno vrhnje dok ne zavri. Dodajte žumanjke i kuhajte do 90 ° C. Dodajte kavu i dobro izmiješajte.
Prelijte smjesu preko čokolade natrgane na kockice. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi. Ohladite u hladnjaku.

Tijesto
Narežite maslac na kocke i zagrijte na sobnu temperaturu. Oblikujte oblik fontane od brašna i kakao praha.
Stavite maslac, šećer i jaje u sredinu fontane. Mijesite sastojke, a zatim dodajte brašno dok smjesa ne postane glatka. Vratite u hladnjak na 1 sat. Obložite tijestom dno i stranice vaše posude za pečenje. Vilicom izbodite bazu crostate.
Pecite u klasičnoj pećnici na 180 ° C 18 minuta. Ostavite da se ohladi.

SPAJANJE
Koristeći slastičarsku vrećicu, mlaku Ganache kremu prelijte preko kolača.
Stavite u hladnjak sve dok se krema potpuno ne ohladi. Pospite šećerom u prahu i poslužite.

Jednostavno zrno kave dovodi do beskrajnih kreativnih mogućnosti i čokolada s kavom nije ništa drugo nego dokaz kako se materija može oblikovati kako bi se kreirali novi oblici osjetilnih iskustava.

Ovih dana bi život bez kave i čokolade bio jako tužan!

Uživajte u svome Valentinovu!

Uz dopuštenje: Impressum komunikacije i tvrtke Lavazza (sve fotografije)