Izložba Nade Žiljak Skriveno – InfraRedArt

U Muzeju Mimara u ponedjeljak 16. 4. u 19 sati otvara se izložbu Nade Žiljak Skriveno – InfraRedArt u sklopu humanitarne akcije u povodu Svjetskog dana glasa.

Svjetski dan glasa 16.04. obilježit će se u organizaciji Zagrebačke lige protiv raka pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, u suradnji sa Gradskim uredom za zdravstvom, Lions Club Zrinjevac i Muzejom Mimara bogatim edukativno-promotivnim i umjetničkim programom s humanitarnim ciljem koji treba čitavu javnost podsjetiti na javno zdravstveni problem karcinoma grla i ždrijela.

subotnja-vecer moji-roditelji

U Hrvatskoj se svake godine otkrije oko 1000 novih bolesnika s tumorima grla i ždrijela. Ukazivanje na rizično ponašanje i educiranje o simptomima ima za cilj rano otkrivanje bolesti.

Humanitarna akcija udružuje vodeće medicinske stručnjake i renomirane umjetnike u borbi protiv zloćudne bolesti.

O zdravstvenom cilju ranog otkrivanja karcinoma glasnica govorit će se u stručnom dijelu programa u Muzeju Mimara 16.4. , dok će umjetnički program slaviti glas kao vrhunski instrument darovan svakom čovjeku raskošnim glazbenim programom. Nastupat će proslavljeni umjetnici; Lidija Horvat Dunjko, Antonija Dunjko, Leon Košević /Tomislav Mužek i vokalni sastav The Messengers.

Finale večeri je otvorenje izložbe renomirane slikarice Nade Žiljak pod nazivom Skriveno – Infrared Art koja će publici predstaviti dvadesetak najnovijih djela.

Uz dopuštenje: Muzej Mimara (sve fotografije)