Jakne sa stavom

Prije nego sam otišla na godišnji odmor u Hrvatsku, kupila sam hrpu zakrpa za glačanje kako bih obogatila svoje kratke traper hlače. U svom istraživanju, prije kupnje, malo sam gledala po ulici i primijetila sam kako su mnogi počeli prilagođavati svoje traper jakne, široke traper košulje, kožne jakne, Bomber jakne, vojničke košulje svojim željama i zamislima.

Sve donedavno smatrala sam kako je lijepljenje zakrpa na duge traperice pomalo djetinjasto sve dok nisam pronašla prekrasne cvjetne, ružičaste božure, koji izgledaju prekrasno kada se stave uz džepove. Prekrasan uradi-sam projekt u stilu sedamdesetih.

jakne-1

jakne-2

jakne-3

jakne-4

jakne-6

Gdje kupiti jakne sa stavom

Prilikom istraživanja pronašla sam dvije fenomenalne trgovine koje imaju u ponudi veliki izbor jakni sa zakrpama ili napisima na leđima. Jedna od njih je High Heels Suicide s poznatom “Girl Gang” traper jaknom koja se može naručiti.

jakne-5

U JNLlovet dućanu možete potražiti vojne, kožne, traper ili Bomber jakne, a možete i u samom dućanu ukrasiti svoju pri kupnji. Tamo sam naručila svoju svijetlu traper jaknu.

jakne-9

jakne-8

Ukrasi sam – vlastita izjava na jakni ili košulji

Ako posjedujete staru traper ili kožnu jaknu možete nabaviti neku od zakrpa na Etsyju, u nekom od fast fashion dućana ili u dućanu s potrepštinama za šivanje, a naravno možete u potpunosti napraviti svoj vlastiti komad odjeće. Ako nemate jaknu možete iskoristiti široku košulju. Odlično možete iskoristi i bijelu boju laka na tamnoj kožnoj jakni za dramatičnije rezultate.

Ako ste u potrazi za odraslijom verzijom ovog trenda možete primijeniti hrpu ziherica ili krzneni pom pom kao što je prikazano na jakni s fotografije.

jakne-7

Što vam je lakše, učini-sam projekt ili kupiti već izdizajniran komad odjeće?

 

Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk