Javljanje uživo Guy Gavriela Kaya

Promociju knjige ISPOD NEBA na kojoj će sudjelovati autor knjige GUY GAVRIEL KAY javljanjem uživo videolinkom i urednik Neven Antičević.

Promocija će se održati u utorak 10. 5. 2016. u 19.00 sati u Algoritam MK knjižari Gajeva, Zagreb. U ovoj epskoj priči iz pera jednog od najutjecajnijih pisaca fantastike, dolaze do izražaja sve njegove kvalitete – široka paleta likova na platnu zbivanja koja određuju sudbine naroda, briljantna promišljena karakterizacija protagonista koja ih čini vjerodostojnim akterima pažljivo osmišljenog zapleta i uvijek – uz ushit bitaka i pritajene melankolije zbog sudbine koja se nemilice poigrava s junacima, usprkos svim njihovim naporima da je promijene.

U prijevodu Maje Buljan, Algoritam po jedanaesti put objavljuje majstora žanra koji je svojim opusom obilježio post-tolkiensko razdoblje. Naslovna ilustracija djelo je Martina Springetta.
Kratki susret s Kayom imali smo na nedavnoj Noći knjige kad je napisao pismo za svoje hrvatske obožavatelje u kojem je opisao kako je upravo prilikom jednog od posjeta Hrvatskoj dobio inspiraciju za najnoviju knjigu Children of Earth and Sky. U razgovoru s Nevenom Antičevićem o hrvatskoj povijesti, inspiraciju je pronašao u povijesnim Uskocima. Na taj način Guy Gavriel Kay je zauvijek ovjekovječio dio hrvatske povijesti u svom romanu.

Više o knjizi: ISPOD NEBA

Uz dopuštenje: Algoritam