Juha od gljiva

Isprobajte tradicionalni recept iz dalekog Meksika.

U svome domu napravite odličnu tradicionalnu juhu koja će Vas osvježiti u ovim zimskim jesenjim danima.

Sastojci

600 g šampinjona
1/2 kg mesa rajčice
1 glavica luka
1 l pilećeg temeljca
1 svježa ljuta papričica
4 žlice maslinovog ulja
svježi korijander
sol i papar

Priprema

Očistite ljutu papričicu od sjemenki i narežite je; očistite i operite luk i narežite ga na sitne kockice. Operite šampinjone i narežite ih na tanke listiće. Zagrijte u tavici maslinovo ulje i propržite sjeckani luk. Dodajte gljive i dinstajte ih na slaboj vatri 5 minuta.
Dodajte meso rajčice i sjeckanu papričicu. Prelijte pilećim temeljcem, posolite, popaprite i kuhajte na slaboj vatri 35 minuta. Posipajte sjeckanim korijanderom i poslužite.

Dobar tek!

Fotografija: Foter

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, Wish. hr partnera
Hrvatsko izdanje: Put oko svijeta
Izvornik: Viaggio nel mondo

Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820