Kako odabrati idealan kupaći kostim

Ljetna sezona već je počela i ako još niste, krajnje je vrijeme da se uputite u kupnju kupaćeg kostima. Vjerojatno ste više nego jednom obilazili trgovine u potrazi za idealnim modelom i ta se avantura često znala odužiti. Gornji dio stoji kao saliven,donji dio je prenisko rezan, našli ste idealan model, ali ne u boji koja odgovara vašoj puti… Svaka žena će se vjerojatno prepoznati u navedenome i prisjetiti se koliko ponekad taj mali odjevni predmet zadaje velike muke. Kako biste ove godine izbjegli lutanje trgovinama (i nepotrebno očajavanje), dobro se pripremite slijedeći savjete modnih stručnjaka.

 

Važna je dobra priprema

Za odlazak u kupnju odjenite što tanje donje rublje kako biste dobili realniju sliku kupaćih kostima koje ćete isprobavati. Uputno je prije konačne odluke isprobati što veći broj modela jer ponekad imamo predrasude i mislimo da nam nešto ne pristaje – poigrajte se i razuvjerite isprobavanjem i onih modela koje “nikako ne vidite” na sebi. Možda takav model nećete kupiti, no eksperimentirajte malo, razveselit će vas! U kupnju nemojte ići punoga želuca jer se pod svjetlom u trgovinama obline čine puno “strašnijima”. Nije loše u kupnju povesti prijateljicu koja će kritički prosuditi svaki model i iskreno komentirati, dakle povedite PRAVU prijateljicu.

kupaci-kostim-1

Činjenica je da su na plaži svi naši fizički nedostatci izloženi pogledima, no idealan kupaći kostim upravo ima zadatak u prvi plan izložiti sve prednosti, a prikriti nedostatke.
Slijedeći upute ovisno o obliku tijela, ništa vas neće spriječiti da ovoga ljeta zablistate na plaži.

 

Jabuka

Žene koje imaju takvu tjelesnu građu obilježavaju šira ramena i uži bokovi. Takvoj će građi najviše odgovarati dvodijelni bikini ili tankini. Kako biste “uravnotežili” liniju, gornji dio kostima neka bude jednobojni, dok gaćice mogu biti šarene. Svakako izbjegavajte kostime s V izrezom i bikini gaćice.

badekostim-11

 

Kruška

Suprotno od jabuke, kruškoliki oblik tijela obilježen je širim bokovima i užim ramenima. U tom slučaju najbolji je izbor jednodijelni kupaći kostim koji na predjelu trbuha ima uzorak jer ćete na taj način istaknuti liniju struka. No ako su vaš izbor ipak dvodijelni kostimi, neka donji dio bude tamnije boje od gornjeg. Donji dio može biti i u obliku kratkih hlačica ili suknjice, i po mogućnosti u tamnoj boji.

kupaci-kostim-4 kupaci-kostim-3

 

Male grudi

Ako su vaše grudi manje, odaberite bikini top koji se veže oko vrata i koji ima spoj odmah ispod linije prsa ili je lagano podstavljen. Izbjegavajte gornji dio kupaćeg s previše materijala ili one koji su vam preveliki jer će vaše grudi izgledati manje nego što zaista jesu.

badekostim-21

 

Velike grudi

Za žane s velikim grudima najbolji su bikiniji koji se vežu oko vrata. Sportski i jednodijelni kupaći kostimi s jačom potporom za grudi također će vam savršeno pristajati. Izbjegavajte gornji dio kostima bez naramenica ili male bikinije u obliku trokuta koji jedva pokrivaju vaše grudi.
Kratke noge i struk
Kako biste izdužili svoje tijelo, izaberite kostim koji ima izrez na bedrima jer će vam noge u njemu izgledati duže. Nikako nemojte nositi bokserice ili bikini sa suknjicom.

kupaci-kostim-2

 

Pješčani sat

Često se kaže da je ovo idealan oblik tijela – karakteriziraju ga jednaka širina ramena i bokova, a uži struk. Ako ste se pronašli u ovoj skupini, za vas nemamo savjet, osim – možete odjenuti sve što želite!

Još nekoliko općenitih savjeta može vam biti vodilja u izboru idealnog kostima. Primjerice, V izrez vas čini višima. No ako ste visoki, izaberite gornji dio bez naramenica. Volani i nabori učinit će vaše obline raskošnijima, horizontalne linije skraćuju dugi torzo, cvjetni uzorak “omekšava” atletsku građu… Ako volite vrijeme provoditi na suncu, birajte one modele na kojima se mogu skinuti naramenice kako biste izbjegli tragove sunčanja. Vodite računa i o materijalu jer modeli s dodatnim ukrasima, prišivenim platnenim ili pletenim dodacima možda izgledaju fancy, no nisu najpraktičniji odabir ako želite cijeli dan provesti na plaži.

Piše: Wish.hr
Fotografija: Pixabay

Facebook Like Button