Kaneloni

Kaneloni su zapečene punjene cjevčice od tijesta. Smjesa za punjenje može varirati od mljevenog ili nasjeckanog mesa pa do povrća ili sira. U južnoj Americi se radi varijanta sa palačinkama a u Italiji postoje varijante i sa kuhanim tijestom.

Sastojci za palačinke
100 g brašna
2-3 jaja
sol, maslinovo ulje

Sastojci za punjenje
200 g miješanog mljevenog mesa
250 g špinata
oregano, peršin,
2 -3 jaja
2 žličice mrvica
sol
ekstrakt od rajčice
malo maslaca
naribanog sira

Priprema recepta
Od brašna, jaja, soli i 1/8 l vode izmiješamo tijesto slično kao za palačinke. Ostavimo dva sata da odstoji a zatim u tavi na vrućem ulju ispečemo malene tanke palačinke.

Meso, nasjeckani špinat i začine prepržimo na ulju i ostavimo da se ohlade a zatim dodajemo jaja, mrvice i ekstrakt rajčice i izmješamo sastojke. Tom smjesom premažemo palačinke, zamotamo ih i položimo u vatrostalni oblik premazan maslacom. Po vrhu stavimo hrpice maslaca i pospipamo naribanim sirom.

Pečemo u pećnici na otprilike 200° C dok se ne napravi kora. Otprilike 12 – 15 minuta.
Uz kanelone se poslužuje pikantno začinjen umak od rajčica i salata.

Dobra tek!

Fotografija: Bill Hertha