KatWalking u Malagi

Malaga je šesti najveći grad u Španjolskoj, nalazi se u pokrajini Andaluziji, u južnoj Španjolskoj.

Uzela sam dva slobodna dana za posjet Malagi, gdje je moj dečko igrao završnicu Kupa kralja – Copa del Ray. Boravak, od petka do nedjelje, mi je dao malo vremena za istraživanje Malage. Prvi dan je bio jako topao i sunčan, a kako se moj hotel nalazio u neposrednoj blizi plaže, prošetala sam da se upoznam s gradom. Taj dio grada je stvarno prelijep. Duge šetnice uz plažu, uz koje možete naći turbine na vjetar, sprave za vježbanje, par dječjih igrališta na i pored same plaže, stanice za iznajmljivanje bicikala sve ukrašeno cvjetnim aranžmanima, kipovima morske tematike te ekološkim porukama. Pomislila sam kako je ovo predivno mjesto za mlade obitelji.

malaga-02

To je grad s ugodnom mediteranskom klimom te je jedan od najtoplijih europskih gradova po zimi, s prosječnom temperaturom od 17°C. Malaga je poznata kao rodno mjesto slavnog slikara i kipara Pabla Picassa te glumca Antonia Banderasa.

malaga-03

Drugi i treći dan (subota i nedjelja) u meni se probudila radoholičarska krivnja jer nisam ništa radila (inače radim i vikendima) pa sam pokušala upisati par novih članaka na blog i pripremiti slike za objavu. Međutim taj pokušaj je neslavno propao jer je pristup internetu u hotelu bio prespor.

U subotu sam prošetala po prekrasnom parku u kojem su smješteni pomorski kipovi ali i prekrasne patke te bijeli i crni labudovi, koje sam uhvatila tijekom njihova odmora, dok su spavali ili se čistili.

malaga-04malaga-05

Malo niže, niz plažu se nalazio štand na kojem su pripremali ribu pa sam odvojila malo vremena za brzi ručak.

malaga-06

Pošto sam svake večeri išla gledati utakmice svog dečka, prirodno, trebala sam se malo dotjerati. Obukla sam svoje obožavane čizmice s leopardovim uzorkom da bih nakon toga na recepciji saznala da sve gradske taxi tvrtke štrajkaju do ponedjeljka. Jedini oblik prijevoza je bio autobusom, nitko nije dobro govorio engleski i morala sam pronaći put (i to u petama) do autobusne stanice a zatim do dvorane. Kao šlag na tortu, počela je padati kiša.

U nedjelju, mog zadnjeg dana u Malagi, vrijeme je bilo tmurno i kišovito, ali još uvijek dovoljno toplo. Do sada sam se dobro upoznala s autobusnim linijama te sam odlučila otići u centar grada da potražim slatke cipele bez pete, pošto sam znala da ću u večernjim satima opet morati pješačiti do autobusa (sjajan izgovor za kupnju novih cipela :) ).

Zbog svečanosti, centar grada je bio prekrasno ukrašen, otišla sam na kavu sa španjolskim uštipcima (churros) a kasnije sam pojela i hladni jogurt (ukusan), planiram posjetu Picassovom muzeju.

malaga-07

Prvi dućan, drugi dućan, uuooo Kiko! Jao… vrijeme je za povratak u hotel i priprema za utakmicu. Što sam sve planirala obići? Vratila sam se u hotel, tuširanje, oblačenje, feniranje kose – vrijeme za finale.

malaga-08
malaga-09

Završna utakmica se igrala između Barcelone, kluba mog dečka, i Real Madrida. Utakmica je bila uzbudljiva, moj dečko je fantastično igrao i onda … šok … izgubili su samo za jedan bod. Uh …

Odmah po završetku utakmice otrčala sam na aerodrom, da se ukrcam u avion za Barcelonu, pošto sam sljedeći dan trebala biti na poslu u 9:00. Uzbudljivo putovanje? Samo tren, još uvijek nije gotovo.

malaga-10

Sat i pol kasnije, oko 23:00 sata sam stigla u Barcelonu i shvatila da moj jedini kovčeg nedostaje (prvi put u životu sam uspjela spakirati dva dana odjeće u samo jednu putnu torbu). Moj kovčeg mi je dostavljen sljedeće jutro, već sam bila na poslu. Tada sam shvatila da su sve stvari koje sam kupila u Kikou ukradene zajedno s mojom skupocjenom Clinique kozmetikom. Nazvala sam Vueling i doznala ako želite povrat vrijednosti ukradenih stvari morate svu vrijednost svih stvari u kovčegu prijaviti prije putovanja. Pouka: ne letite s Vuelingom, ondje kradu.

Živim u nadi da će slijedeći vikend biti bolji! :)

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Facebook Like Button