Kino Kinoteka u znaku Brazila

Ne propustite pet suvremenih filmova s potpisom brazilske kinematografije.

U suradnji s Veleposlanstvom Brazila u Hrvatskoj kino Kinoteka od 21. do 25. svibnja ugošćuje 10. Tjedan suvremenog brazilskog filma i donosi pet filmskih naslova s potpi-som brazilske kinematografije.

rijetki-cvijetovi

Program u utorak, 21. svibnja otvara brazilsko-francuska drama Aquarius iz 2016., u režiji Klebera Mendonçe Filha, u kojemu poznata brazilska glumica Sonia Braga tumači ulogu Clare, umirovljene novinarke, udovice i majke troje djece koja odbija prodati svoj stan građevinskoj tvrtci za izgradnju nebodera na mjestu zgrade u kojoj živi.

Ona je posljednja stanarka koja stoji na putu građevinskom lobiju, a uznemiravanja i pritisci da promijeni mišljenje postaju sve jači.

U srijedu, 22. svibnja ne propustite komičnu dramu Klaun (O Palhaço, 2011.) slavnog brazilskog redatelja Seltona Mella o ocu i sinu koji rade kao klaunovi u cirkusu u Brazilu.

U potrazi za vlastitim identitetom sin odlučuje krenuti drugim putem, slijediti svoje snove i pronaći odgovore na životna pitanja.

film-mojeg-zivota

Drama Među pčelama (Entre Albehas, 2015.) na rasporedu je u četvrtak, 23. svibnja. Bruno je mladi filmski montažer koji se nedavno razveo i vratio živjeti s majkom. U golemoj tuzi koju proživljava, počinju mu se događati neobične stvari – ljudi oko njega postepeno nestaju.

Ciklus u petak, 24. svibnja donosi još jedan film redatelja Seltona Mella – Film mojeg života (O Filme da Minha Vida, 2017.), inspiriran romanom Otac iz filma čileanskog pisca Antonija Skármete.

Priča prati Tonyja koji se vraća u svoj rodni grad i otkriva da se njegov otac vratio u Francusku bez ikakvog objašnjenja. Tony pronalazi smisao u ljubavi, poeziji i filmovima, sve dok istina o njegovom ocu počne izlaziti na površinu.

aquarius-1

Subota, 25. svibnja rezervirana je za romantičnu dramu Rijetki cvjetovi (Flores Raras, 2013.), temel-jenu na istinitoj ljubavnoj priči dviju iznimnih umjetnica, američke pjesnikinje Elizabeth Bishop i poznate brazilske arhitektice Lote de Macedo Soares, koja se odvija u kontekstu političkih previran-ja i sukoba kultura.

film-mojeg-zivota-1

Svi filmovi prikazuju se od 20 sati.

Ulaz na projekciju u utorak, 21. svibnja je slobodan uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni kina.

Cijena ulaznica za ostale projekcije filmova iznosi 15 kuna.
Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.hr/ www.kinokinoteka.hr ili na blagajni kina prije projekcije.

Uz dopuštenje: Vitamin C (sve fotografije)