3 koraka za temeljitu detoksikaciju kože

Ne prikrivajte umoran i siv izgled lica slojevima šminke. Vrijeme je za detoks kože. Toplije vrijeme je ispred nas i pripremamo se za lijep izgled sa šminkom ili bez nje, jer jedino zdrava koža može biti lijepa. Zato je upravo sada vrijeme za čišćenje ili detoksikaciju kože.

Krenimo s temeljitom detoksikacijom upravo sada

Naime, naša je koža glavni organ detoksikacije našeg tijela. 3 su jednostavna načina kako pomognuti detoksikaciju tijela koja će rezultirati ne samo boljom probavom, smanjenjem viška kilograma već i blistavijim tenom te neodoljivim zdravim sjajem u očima.

Izbacite toksine i opskrbite se detox namirnicama

Detoksikacija podrazumjeva potpuno izbacivanje u prvom redu alkohola i cigareta, ali svakako i bilo kakvih suhomesnatih proizvoda, mliječnih proizvoda (osim probiotika poput acidofila), šećera, kave, grahorica te sušenog voća. Umjesto toga uživajte u obilju svježeg voća i povrća, ribi, orašastim plodovima, zelenom i bijelom čaju, maslinovom i kokosovom ulju, klicama te puuuno vode.

časopis žena beauty

Pročistite kožu saunom

Siječanj je idealno vrijeme za posjetu sauni. Visoke temperature i suhi zrak otvaraju pore, dok znojenje čisti kožu i uklanja nečistoće. Nakon sauniranja, priuštite koži kratki šok hladnom vodom, koji će potaknuti cirkulaciju i učiniti kožu dodatno blistavom i mekom.

I ne zaboravite nakon saune popiti 2-3 čaše vode ili nezaslađenog biljnog čaja kako biste nadoknadili izgubljenu tekućinu.

SAZNAJTE VIŠE O SAUNI:
Top 7 vrsta sauna
Sauna prije ili poslije vježbanja, prije ili poslije masaže
Sauna najljepše mjesto za opuštanje i zdravlje

Odaberite noćnu detoksikacijsku njegu

Noć je vrijeme intenzivne regeneracije naše kože, a da bi to bilo moguće, koži je potrebna detoksikacija. Iako je koža oboružana prirodnim detoksikacijskim procesima, s godinama oni slabe i postaju neučinkoviti, a u koži dolazi do gomilanja toksina i nusproizvoda metabolizma stanica, obnova postaje sve slabija te koža djeluje umorno, te u konačnici stari.

Stoga pronađite serum i kremu iz asortimana prirodne kozmetike i intenzivno namažite svoje lice, a sa hranjivim mlijkom ili još bolje uljem nahranite tijekom noći svoju kožu tijela.

Facebook Like Button