Krem juha od šparoga napravite uz recept restorana Bota Šare

Restoran Bota Šare predstavlja lagano jelo koje ima bogate nutritivne vrijednosti uz recept za krem juhu od šparoga.

OVDJE saznajte više o šparogama: čuvaju vid i zdravlje kostiju

Sastojci za recept:

200 g šparoga
30 ml maslinova ulja
400 ml vode
70 g luka
50 g mrkve
100 g krumpira
5 g soli
2 g mljevenog papra
100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema recepta:

Odvojiti tvrdi (drvenasti) dio šparoga te ih kuhati u posoljenoj vodi oko 10 minuta, procijediti i ostaviti vodu u kojoj smo kuhali šparoge sa strane. Na maslinovom ulju popržiti sitno sjeckani luk i mrkvu.

Doliti vodu od šparoga i sitno sjeckani krumpir, kada krumpir omekša, dodati šparoge te napraviti kremu uz pomoć štapnog miksera ili blendera.

Kremu od šparoga vratiti na vatru, dodati vrhnje za kuhanje i prokuhati te začiniti paprom ili po želji.

Uz dopuštenje: Select (sve fotografije)

Facebook Like Button