Krem juha od šparoga

Restoran Bota Šare predstavlja lagano ljetno jelo.

Sastojci za recept:

200 g šparoga
30 ml maslinova ulja
400 ml vode
70 g luka
50 g mrkve
100 g krumpira
5 g soli
2 g mljevenog papra
100 ml vrhnja za kuhanje

Priprema recepta:

Odvojiti tvrdi (drvenasti) dio šparoga te ih kuhati u posoljenoj vodi oko 10 minuta, procijediti i ostaviti vodu u kojoj smo kuhali šparoge sa strane. Na maslinovom ulju popržiti sitno sjeckani luk i mrkvu.

Doliti vodu od šparoga i sitno sjeckani krumpir, kada krumpir omekša, dodati šparoge te napraviti kremu uz pomoć štapnog miksera ili blendera.

Kremu od šparoga vratiti na vatru, dodati vrhnje za kuhanje i prokuhati te začiniti paprom ili po želji.

Uz dopuštenje: Select (sve fotografije)

Facebook Like Button