Kus – kus s agrumima i povrćem

Donosimo vam recept za izvnredno ukusan i osvježavajući obrok koji nam dolazi iz Tunisa, gdje su temperature uglavnom visoke baš kao što su sada već i kod nas.

Recept za kus-kus

Sastojci
100g kus-kusa
1/2 manjeglavice luka
300ml temeljca
1 cijela naranča
1 cijeli limun
2 male tikvice
2 mrkve
1/2 patlidžana
3 žlice maslinovog ulja
vlasac, sol i papar

Priprema
Narežite luk i popržite ga na malo ulja, čim postane staklast, dodajte kus-kus i popržite ga na jakoj vatri. Zalijte do vrha temeljcem ili istom količinom vode i ostavite da nabubri oko 10 minuta. U međuvremenu očistite mrkvu i odrežite vrhove tikvicama i patlidžan. Narežite na deblje kockice tikvice i mrkve, a patlidžan na kolutiće. Posolite ih i ispecite na roštilju. Narežite sve povrće na sitne komadiće. Naribajte koru od naranče i limuna u topli kus-kus, a zatim ga stavite u drugu posudu da se ohladi. Potom izmješajte sve sastojke i začinite mirisnim sjeckanim vlascem, posolite, popaprite i poslužite.
Uz ovo jelo preporuča se suho, bijelo vino.

Dobar tek.

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Čokolada
Izvornik: Cioccolato
Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 82