Kus-kus salata

Pripremite hranjivu salatu od Kus-kusa. Kus-kus je jedna vrsta tjestenine i namirnica kojoj je porjeklo sjeverna Afrika. Bogata je bjelančevinama, mineralima i vitaminima, a sadrži i kvalitetne masnoće.

Sastojci:
- 2 šalice kus-kusa EKOZONA
- 2 šalice vode
- 2 manje tikvice
- 1 šalica kuhanog bijelog ili crvenog graha EKOZONA
- 2 manja krastavca
- 4 listića svježeg bosiljka

Sastojci za pripremu umaka:
- 2 žlice limunovog soka
- 2 žličice senfa
- 1 mali režanj češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 žlice prženih sjemenki suncokreta
- 8 žlica vode

Postupak:
Zagrijte vodu s prstohvatom soli.
Tikvice operite i prerežite po pola pa narežite na polumjesece.
Prokuhajte ih u vodi 3, 4 minute i ostavite da se hlade.
Vodu u kojoj su se kuhale tikvice prelijte preko kus-kusa, promiješajte i poklopite te
ostavite da odstoji samo pet minuta. Dobro promiješajte i ostavite da se ohladi.
Krastavce ogulite i prepolovite po dužini. Žlicom očistite od sjemenki pa krastavce narežite na tanke ploškice.
Pomiješajtekus-kus, tikvice, grah i krastavce pa umiješajte sitno sjeckani bosiljak.
Izmiksajte sve sastojke za preljev i dobro promiješajte sa salatom.

Dobar tek!

Tekst i fotografije uz oobrenje: Zrika d.o.o. za integrirane marketinške komunikacije