Makaroni najpoularnija slastica među kolačićima

Slastica koja svojim veselim kombinacijama boja pruža užitak na više razina. Makartoni su po svojim sastojcima izrazito jednostavni međutim pri izradi treba biti pažljiv.

Sastojci za recept

2 veća jaja
70 g badema
100 g šećera u prahu
50 g šećera u kristalu

Čokoladna krema

110 g crne čokolade
1/2 šalice slatkog vrhnja
2 žličice maslaca

Priprema recepta

Bademe blanširajte, skinite koru i dobro osušite. Sameljite ih što sitnije i dodajte šećer u prahu pa sve zajedno još jednom sameljite. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg a tijekom procesa polagano dodajte šećer u kristalu.
Ako želite obojene makarone dodajte boju u bjelanjke. U snijeg umješajte smjesu badema i šećera te lagano miješajte dok se smjesa ne ujednači.

Lim za pečenje obložite s papirom a prethodno dobivenu smjesu stavite u kuharsku špricu i istiskujte krugove jednakih veličina.
Otprilike promjera oko 2 cm. Između makarona ostavite mjesta. Lim s makaronima stavite na suho mjestu oko pola sata. Pećnicu zagrijete na 140°C i pecite makarone oko 12 minuta.

Vrhnje ugrijte na laganoj vatri skoro do vrenja. Umiješajte čokoladu i dobro promiješajte. Dodajte maslac i sjedinite masu. Ostavite u hladnjaku oko 30 minuta da se masa stvrdne ali ostane maziva.
Smjesu stavite u kuharsku špricu i istiskate na centar makarona. Uzmite drugi makaron i lagano ga pritisnite na kremu da se ravnomjerno rasporedi.

Dobar tek!
Piše: Wish.hr
Fotografija: Jonas Tana

Facebook Like Button