Najljepše destinacije za proljetna putovanja u 2023

Vrijeme je za planiranje proljetnih putovanja, ne samo dosadašnjih virtualnih iz fotelje, već nam se s prvim toplijim danima budi želja za upoznavanja novih gradova i idiličnih destinacija.

U nastavku vam donosimo nekoliko predivnih gradova i mjesta s zanimljivim pričama i znamenitostima koje će vas oduševiti pri putovanju i posjetu, a koje su u proljeće posebno šarmantne.

pariz

Pariz je, kažu mnogi, najljepši u proljeće. Prepun je predivnih dvorišta, vrtova i parkova u cvatu koji sve posjetitelje ostavljaju bez daha. Luksemburški park je mjesto koje u Parizu svakako morate posjetiti ako želite vidjeti nešto čarobno i nezaboravno.

toskana

Toskana predivna i suncem okupana je najljepša upravo u proljeće. Proljeće je razdoblje u kojem Toskanu upoznajte okupani mirisima lavande.

amsterdam

Amsterdam je europski dragulj koji je predivan u proljeće. Osim razno raznih znamenitosti koje nudi, Amsterdam je u proljeće pun cvijeća u cvatu i sunčanih dana koje možete provesti vozeći bicikl u gradu bickla.

viktorijini-slapovi

Viktorijini vodopadi u Zambiji su najveći svjetski vodopadi koji spadaju u sedam prirodnih svjetskih čuda. Odličan su izbor za proljetno putovanje jer upravo u travnju prestaje sezona kiše.

cipar

Cipar je jedna od najboljih destinacija za posjetiti u travnju ili svibnju ako vam ne odgovara temperatura viša od 23°C, a i cijena smještaja je duplo povoljnija od sezonske ponude.

malta

Malta je princeza Mediterana. Ukoliko želite vidjeti grad bogate kulturne baštine, koji je okružen netaknutom prirodom posjetite ga u proljeće kada ćete u njemu moći uživati bez prevelike žurbe i u miru.

Sardinija glasi kao jedna od najljepših destinacija Italije. Krase ju predivne plaže, brojni vodeni sportovi, predivni gradovi i slikopisna sela, arheološka nalazišta, bogata prirodna vegetacija i raskošna tradicionalna glazba na svakom koraku kojoj proljeće daje posebnu notu.

sicilia sicilija

Tenerife su dragulj Kanarskog otočja poznat pod nazivima otok vječnog proljeća, otok vječne mladosti i otok vječne sreće. Tenerife su odličan izbor za sve one koji vole mirnije destinacije. Jedna od najvećih atrakcija su pješčane plaže s crnim vulkanskim pijeskom.

tenerife putovanja

Za koju god se destinaciju odlučili sigurno nećete pogriješiti. Svaka od navedenih destinacija je u proljeće predivna i nezaboravna.

Facebook Like Button