Napravite limunadu s bosiljkom i mentom i zasladite medom ili agavinim sirupom

Limunadu možemo piti na bezbroj načina i svi smo već upoznati koliko nam limun može doprinjeti zdravlju organizma zbog velike količine C vitamina kojeg sadrži.

No, ako u limunadu ubacimo još nekoliko sastojaka iz prirode onda limunada može postati prava enrgetska bomba zdravlja koja štiti i podiže naš imunitet.
Napravite svoju svježe cijeđenu limunadu koju ćete obogatiti bosiljkom i mentom, a umjesto šećera predlažemo da stavite u nju fini med ili možda agavin sirup.

Sastojci za domaću limunadu

5 listova svježeg bosiljka
5 listova svježe mente
2 velike žlice meda (ili agavinog sirupa)
3 svježa limuna
1 litra hladne vode

Grančica bosiljka (za ukras kod posluživanja)

Priprema

Zdrobljeni bosiljak i mentu pomiješajte u velikom vrču, dodajte ocijeđeni limun i hladnu vodu. Ostavite u hladnjaku par sati ili preko noći. Što duže ostavite u hladnjaku, to će menta i bosiljak dati više okusa limunadi. Procijedite smjesu kroz fino sito i poslužite u čaše uz dekoraciju od svježeg bosiljka i mente.

Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)