Oda neovisnoj ženi – Lei Lou kolekcija

Najpopularniji hrvatski modni brand Lei Lou koju potpisuje Aleksandra Dojčinović, bila je prikazana kao prva samostalna modna revija, nakon deset godina kontinuiranog rasta na hrvatskom tržištu te otvaranja luksuznih dućana u Zagrebu, Splitu te u Stuttgartu u Njemačkoj.

Slojevitost kolekcije

Lei Lou bila je prezentirana kroz dvije kolekcije višeg cjenovnog razreda, a prodaja će ići u ograničenoj seriji. Aleksandra Dojčinović u svojim dućanima ima i odjeću srednjeg cjenovnog razreda koja dolazi u popularnim sezonskim bojama s capsule kolekcijom i s novim stilovima nakita i cipela.

Osim ekskluzivne ženske odjeće, pod ovom brandom izrađuju se i kožne torbe te remeni, kožne rukavice i ostali popratni modni dodaci.

Lei Lou

Prva samostalna izložba

Lei Lou kolekcija za jesen zimu 2016/17 nastavlja svoju filozofiju na poznati romantičan, prozračan način izgleda ali ipak uz vidljivu žensku figuru s luksuznim tkaninama bogate volančićima. Različit od prijašnjih sezona ova kolekcija više odiše zemljanim tonovima i odaje vibru sedamdesetih, s trendovskim midi duljinama haljina i suknji. Aleksandra se također igra s prozračnim tkaninama ali kao i uvijek daje naznake sugestivnosti i trenda, kao što je boja, izbor tkanine. Oblik i duljina odjeće ostaje maksimalno elegantna.

U ovoj kolekciji posebice su mi se svidjeli kaputi s bogatim krznenim ovratnicima nježnih pastelnih boja, atipičnih za jesensku kolekciju. Inače nisam ljubitelj crochet tkanina, osim za sezonu kada se nosi preko kupaćeg kostima, ali mi se zapravo sviđa i zasigurno bih je probala nositi ispod midi suknje koja svakako može dobro funkcionirati i kao radna odjeća. Naravno duga suknja uvijek je dobra i za noćni izlazak u grad.

Lei Lou

Lei Lou

Lei Lou cipele

Ove sezone Lei Lou lansirala je kolekciju cipela i špičaste čizmice od antilopa u boji praha pudera te i zanimljive plave s čarobnim petama i zlatnim lukom u krznenim pom-pomima. Budite pažljivi kad nosite potonje u blizini psa ili mačke :)

Lei Lou cipele

Lei Lou cipele

Lei Lou cipele

Po mom mišljenju, ova osjetljiva ravnoteža između kokete i čednog izgleda te kombinacija nježnih boja i delikatne ženske linije s tradicionalnim konzervativnim oblicima i duljinom majica, haljina i košulja, glavni je ključ Lei Louina uspjeha. Ravnoteža u dizajnu je ono što uistinu privlači širok raspon žena prema Aleksandrinoj kolekciji.

Lei Lou žena se ne ispričava zbog svoje ženstvenosti ali je ujedno snažna i profesionalna. Ona održava svoju distanciranost i pažljivo bira svoje društvo i zrači povjerenjem.

 

Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Fotografije: Lei Lou