Smjele boje suvremenog stanovanja

Kod suvremenog stanovanja bitno je izabrati i stil i boju.

U ovim prostorijama smjele mat boje kombinirane su sa zanimljivim arhitektonskim osebujnostima, poput modernog kamina ili spiralnog stubišta. Čistim, jasnim linijama funkcionalnog dizajna dopušten je sjaj. Pažljivo odabrani detalji – zanimljiv luster i ogroman vaza, zauzimaju središnji fokus. Kod suvremenog se stanovanja međutim ne radi samo o stilu: radi se i o ugodnosti i uporabljivosti, stoga odaberite boje koje su idealne za prostor i funkcije sobe – bijelu kako biste posvijetlili prostor, tamnoplavu kako biste spriječili nastanak mrlja u kuhinji, svijetle stolce u blagovaoni kako biste gostima izrazili dobrodošlicu.

 

boje-stilovi-tehnike-1Crna se ovdje koristi za definiranje neobičnog prostora. Cvijeće naglašava i omekšava linije suvremenog dekora.

 

boje-stilovi-tehnike-2U ovoj blagovaonici obojenoj u bijelo, pogled privlači smjelo obojeni stolci, naglašavajući funkciju prostorije.

 

boje-stilovi-tehnike-3Ova fotelja koja odiše gostoprimstvom dodaje zanimljivost inače neutralnoj shemi bijele i boje prirodnog drva.

 

boje-stilovi-tehnike-4Shema boja ove kuhinje toliko je suptilna da ćete jedva primijetiti i da postoji. Crnobijele pločice, bijeli zidovi, tamno drvo i čelik stvaraju sofisticirani dojam.

 

boje-stilovi-tehnike-5Linije mogu biti najvažniji element suvremenog interijera, kao što je to slučaj sa ovim vrlo proporcionalnim kaminom. Prirodni materijalni poput šljunka i drvenog poda nude kontrast ledenoplavim zidovima.

 

boje-stilovi-tehnike-6Kuhinja pokazuje zanimljivi efekt dobro odabrane no iznenađujuće nijanse. Raskošna plava boja u lijepoj je kombinaciji sa pepeljastonarančastom bojom susjedne sobe.

 

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Emma Callery: Boje, stilovi i tehnike: Uređenje doma

Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble,
Vlaška 7,
Zagreb,
tel: ++385 (0)1 4818 820

Facebook Like Button