Zaštoje je odmor u egipatskoj oazi Siwa tako neodoljivo privlačan

Ako ste u potrazi za jedinstvenim, istinskim iskustvom, bijegom od gužve i vreve modernog života, a uz to ste ekološki izuzetno osviješteni, možete osjetiti spokoj usred pustinje u nesvakidašnjem smještaju egipatske oaze Adrère Amellal, koje je u ovom slučaju idealno mjesto za vas.

adrere-amellal-credit-omar-hikal-01

Smještena samo šesnaest kilometara izvan oaze Siwa, u podnožju mistične Bijele planine s pogledom na jezero Siwa, zemljane zgrade Adrère Amellal se besprijekorno uklapaju u okoliš.

Svaka od njezinih 40 soba pruža jedinstveni uvid u izvornu tradiciju gradnje unutar Siwa područja. Sobe su izgrađene od lokalnog kamenja, krovovi od listova palmi, zemljani podovi ukrašeni s namještajem i rukotvorinama mjesnih obrtnika i umjetnika po kojima je Siwa nadaleko poznata.

Bez struje i telefona Adrère Amellal se nalazi u savršenom skladu sa svojim prirodnim okolišem. Baklje, svijeće od pčelinjeg voska i raskošne noćne zvijezde osvjetljavaju okoliš, dok toplinu u hladnim noćima daju otvorena ognjišta starinskog tipa.

adrere-amellal-dining-toufic-araman

Ecolodge u svojem okruženju ima drevna stabla maslina i palmi, rimske izvore a vrhunska kuhinja, koja uključuje i tradicionalna jela, kuhana su u medom pocakljenim glinenim posudama.
Sve bilje i povrće su ručno brani a dolaze iz organskog vrta unutar ovog jedinstvenog kompleksa.

adrere-amellal-exterior-khaled-nagy

Na raspolaganju je mnoštvo dostupnih pustinjskih aktivnosti: opuštanje uz bazen, koji se napaja čistom izvorskom vodom i ne sadrži nikakve kemikalije, osvježavajuća romantična šetnja uz jezero Siwa, istraživanje predivnih pješčanih dina ili zanimljivo putovanje u prošlost kroz razgledavanje povijesne tvrđave u Old Shali.

adrere-amellal-credit-omar-hikal-03

Smještaj Adrère Amellali će ispuniti svaku vašu želju od izleta u pustinju pa sve do posebne večere među dinama.

adrere-amellal-credit-omar-hikal-02

Tekst i fotografije uz dopuštenje Wish hr partnera, Quintessentially Lifestyle.

Quintessentially
tel: +385 (0) 1 777 6164

Facebook Like Button