Okusi i mirisi Mauricijusa hobotnica sa limunom

Savršeni okusi mora nezamjenjivi su, a ovaj izvrstan recept za salatu od hobotnice krije sočan zalogaj koji smo radili na radionici s chefom resorta Dinarobin Hotel Golf & Spa koji svojim gostima omogućava da nauče spretno izraditi ručak ili večeru.

Dobra iskustva uvijek se nose sa sobom pa smo tako odlučili s vama podijeliti okuse i mirise Mauricijusa

Svi sastojci dostupni su i u našem podneblju, a savršen su spoj okusa koji osvaja svako nepce.

Dok pripremate ovaj recept s hobotnicom zamislite da ste na dalekom bajkovito lijepom Mauricijusu i da vas opija okruženje veličanstvenog zelenila, biserno bijeli pijesak i more boje zelenog kristala koje se zrcali na tirkizno plavom nebu.

Uz cijeli doživljaj savršeno se sljubljuje raskošan miris i okus crvenog vina sorte cabernet sauvignon ili neko od popularnih rose vina.

Sastojci za recept

500g kuhane hobotnice
50 g luka
10 g đumbira
50 ml limunovog soka
korica jednog srednje limuna
10 g čilija u prahu
20 g korijandera
20 g mladog luka
100g rajčica
50 ml maslinova ulja
30 ml octa
sol i papar

hobotnica-1

Priprema recepta

Narežite hobotnicu na tanke šnite i marinirajte sa đumbirom, limunovom koricom, čilijem i limunovim sokom.
Netom prije serviranja dodajte sve ostale sastojke i začinite po ukusu.

hobotnica-2

dinirobin-resort

Kulinarsku radionicu na Mauricijusu omogućio:
Turkish Airlines Inc.