Oliver Joyce

Donosimo Vam ekskluzivan intervju s direktorom Quintessentially obrazovanja, Oliverom Joyce.

Quintessentially obrazovanje uz posvećene i vrlo visoko klasificirane stručnjake, nudi najbolji mogući akademski start za Vašu djecu. Oni će Vas usmjeravati i pomoći Vam kako da dođete do najboljih odluka.

Oliver Joyce je odgovorna figura Quintessentially obrazovanja – organizaciji koja pouzdano nudi najbolja rješenja za edukaciju Vaše djece. Što nam je rekao o temeljnoj filozofiji Quintessentially obrazovanja i o obrazovanju u razvijenim zemljama, pročitajte u nastavku.

W: Kako bismo upoznali čitatelje s Vama i s Vašim radom, možete li nam se za početak predstaviti i reći nam nešto o Quintessentially obrazovanju?

Moje ime je Oliver Joyce i direktor sam novog poslovanja Quintessentially grupe. Quintessentially edukacija je obrazovno poslovno savjetovanje, koja ima izvor najboljih instruktora i pomaže djeci da dođu do mjesta u najboljim školama i sveučilištima diljem svijeta.

W: Postoji li temeljna filozofija Quintessentially obrazovanja i, ako da, koja je to?

Filozofija je pronaći obrazovanje za dijete koje odgovara njegovim sposobnostima, njegovoj težnji i aspiraciji samih roditelja. Te stvari nisu uvijek iste stvari, tako da je ponekad lakše reći nego učiniti!

W: Tko su obrazovni savjetnici i kako oni pomažu i promiču uspješnije učenje i općenito obrazovanje?

Svi obrazovni savjetnici imaju različite priče i prednosti, ali i svi imaju jaku akademsku pozadinu i cjelovit uvid u području obrazovanja u kojemu rade. Oni pomažu sa svojim iskustvom – nakon što su uvidjeli što najbolje djeluje u prošlosti, to im pomaže kako bi prepoznali što će najbolje odgovarati za sve nove klijente. Oni će uočiti prednosti i predvidjeti probleme koje neuvježbano oko jednostavno ne bi moglo otkriti.

W: Gdje i s kojim sve školama i univerzitetima surađujete i koga sve planirate u budućnosti uključiti od obrazovnih institucija u Quintessentially program?

Radimo sa širokim rasponom škola i sveučilišta, ali mi zapravo pristupamo industriji iz suprotnog položaja. Počinjemo s djetetom, te nakon procjene razvijamo dug popis potencijalnih škola. Tada počinje proces raspravljanja o školama s roditeljima, objašnjavajući škole samom djetetu, provodimo ture u školama i upoznajemo dijete i roditelje s ključnim članovima osoblja u tim školama. Od tamo, zastružemo taj popis na samo nekoliko opcija.

Najpoznatije škole u svijetu često spominju roditelji u svojem prvom susretu s nama. Ali postoje zablude o ovim školama i roditelji često shvaćaju da te škole ne moraju nužno odgovarati njihovom djetetu i oni često završe s odabirom neke druge.

Jednom smo imali roditelje koji su željeli poslati svoju kćer u Eton College jer su čuli da je to najbolja škola u Velikoj Britaniji. Oni su bili jako iznenađeni kada su saznali da je to škola samo za dječake!

W: Što mislite o obrazovanju u razvijenom svijetu zapada, a što o obrazovanju u nekim manje razvijenim zemljama? Kako gledate na obrazovanje u Hrvatskoj?

Najbolje obrazovanje ne može se uvijek naći u razvijenim zemljama i zemlje u razvoju ponekad nude vrlo visoke standarde obrazovanja. Kvalitetno obrazovanje obično se temelji na poštovanju, koji je održan tijekom godina, a često i nekoliko stoljeća.

Obrazovni sustav Hrvatske trenutno nije dobro poznat u Velikoj Britaniji, ali iz onoga što sam pročitao, značajne investicije se događaju i s vremenom i dobrom strategijom, uopće ne sumnjam da se Hrvatska može popeti u najbolje redove kvalitetnog globalnog obrazovanja.

W: Kako postižete povjerenje roditelja i djece da su donesli, kroz vaše savijete, najbolju odluku o svom obrazovanju?

Povjerenje se zaradi. Roditelj mora imati vjeru da je vještak, s kojim se savjetuju, stručnjak za ono što savjetuje. To nisu samo njihove kvalifikacije i iskustva (iako te stvari igraju veliku ulogu), već i njihova spremnost da slušaju njihove savjete i da se prilagode svakom djetetu. Konzultant koji diktira roditeljima i njihovoj djeci ne uspijeva pružiti dobar savjet.

W: Da li je rad u Quintessentially utjecao na Vas i što se promijenilo u vašem životu?

Naučio me jako puno. Najviše o obrazovanju!

W: Koje su po Vama 3 Top knjige koje ste pročitali i koje biste preporučili mladim ljudima?

Najbolji roman koji sam pročitao je „The Day of the Jackal“ od Frederick Forsyth. Najbolja povijesna knjiga je „A People’s Tragedy“ od Orlanda Figesa. A za najbolju autobiografiju se dvoumim između „Losing my Virginity“ od Richarda Bransona i “Dear Me“ pisca Petera Ustinova.

Preporučio bih djeci da čitaju samo one stvari u kojima uživaju. Ne morate čitati klasične knjige odmah rano u svome životu. Ako i pokušate čitati nešto što je teško za čitati tako rano, moglo bi Vas odvratiti od čitanja za cijeli život. Bolje da djeca vole čitati i da kasnije čitaju velike knjige nego da ne čitaju ništa.

W: Recite nam nešto o starateljima? Koji su uvjeti koje bi osoba trebala ispuniti kako bi postala staratelj?

Staratelji igraju razne uloge, ali najčešće, oni djeluju u nekim roditeljskim sposobnostima za djecu koja žive daleko od kuće. Na samom početku oni prolaze kroz vrlo jednostavne provjere (kao što provjera kaznene evidencije prema bureau certifikatu) i procjena njihovog iskustva. No, kritički, najviše se radi o tome da se pronađe skrbnik uz kojeg se dijete osjeća jako ugodno i od koga može dobiti podršku. To je više umjetnost nego znanost.

W: A što je s djecom s posebnim potrebama. Da li imate i programe za njih?

Pružanje kvalitetnog obrazovanja za djecu s posebnim potrebama je područje ogromnog rasta. Povijesno gledano, djeca s posebnim potrebama su zanemarena ili jednostavno s pretpostavkom da nisu bistra. U novije vrijeme, djeca su odvojena od ostalih i nije im dopušteno da budu ambiciozni kao i njihovi vršnjaci. Sada, fokus je izričito na djecu s posebnim potrebama kojima se osigurava prava okolina, kako bi ispunili svoj ​​potencijal. Kao konzultant obrazovanja, postoji ogromna količina pomoći koja se može osigurati i ovdje svako dijete ima specifične zahtjeve.

W: Kao zaključak razgovora, možete li podijeliti s nama svoj životni moto?

Nemam moto u životu, ali jako volim način na koji Carl Sagan gleda na svijet. On je jednom rekao “Negdje, nešto nevjerojatno čeka da bude poznato”, što je zapravo udarni akord.

Više o Quintessentially obrazovanju na : http://www.quintessentiallyeducation.com/

Uz dopuštenje Quintessentially (sve fotografije)
Intervju obradila: Azra Terzić

personal

Facebook Like Button