Orada u tempuri recept je za ribu za sve koji vole hrskav i zaokružen okus

Orada je jedna od najplemenitijih vrsta jadranske bijele ribe, a svi gastro ljubitelji ribljih okusa vole je spremati na različite načine. Za sve koji vole okuse dalekog Istoka, ponajprije egzotičnog Japana, tempura je sjajan izbor za zaokruženi lagani i hrskavi okus ribljih jela pa tako i ukusne orade.

Orada u tempuri zasigurno će biti zvijezda vašeg stola spremite li je prema našem današnjem receptu!

Vrijeme pripreme: 60 minuta
Broj osoba: 4 osobe

Sastojci za tempuru od orade

3 komada Cromaris skin fileta od orade (130 grama)
1/2 žličice soli
1 šalica brašna
suncokretovo ulje za prženje

Sastojci za tempuru:
1 žumanjak
200 ml mineralne vode, ledeno hladne
100 g glatkog brašna
30 g gustina (škrobnog brašna)
4 do 5 kockica leda

Priprema tempure:
U zdjelu stavite žumanjak, dodajte jako hladnu mineralnu vodu., brašno, gustin i kockice leda.. Posolite i sve brzo i kratko promiješajte. Smjesa za tempuru treba biti nešto rjeđa od smjese za palačinke, nije bitno ako vam ostane nešto grudica u tijestu.

Priprema tempure od orade

1. Filete orade narežete na trakice ili manje komadiće
2. U woku ili dubljoj tavi zagrijte ulje
3. Komade ribe uvaljajte prvo u brašno zatim umočite u tempura smjesu pa pažljivo poslažite u vruće ulje
4. Odjednom dodajte 5 ili 6 komada ribe kako bi sa svih strana dobila lijepu boju. Pržite ribu kratko , samo par minuta, dok ne dobije zlatno smeđu boju (za vrijeme prženja možete po komadićima dodavati još malo smjese za tempuru, kako bi na kraju sve bilo još hrskavije)
Gotove komade ribe vadite na papirnate ručnike, kako bi se riješili viška masnoće. Riba pržena u tempuri bit će savršeno hrskava izvana, a mekana iznutra
5. Oradu u tempuri poslužite odmah uz salatu od rotkvica, daikona i mladog luka te umak na bazi soya sosa

Dobar tek želi vam Cromaris!

Facebook Like Button