Paštašuta po naši

Odličan recept sa pjenušcem Misal Millennium, donosi obitelj Peršurić.

Ovaj recep najčešće pripremamo kad nam ostane dugo otvorena boca nekog bijelog pjenušca, najbolje sa Misal Millennium brut. Nakon nekog vremena pjenušac više nema onu iskričavu prelavost, ali je savršen za pripremu paštašute po naši kako je mi zovemo!

Sastojci:

Malo maslinovog ulja
3 mrkve
2 peršina
1-2 glavice luka
300 g mljevenog mesa
100 g koncentrata od rajčice
3 dl vode
0,5 dl pjenušca Misal Millennium
Sol
Papar

Priprema:

Prvo je potrebno očistiti povrće. Mrkvu i peršin treba naribati, a luk sitno nasjeckati. U dublju tavu staviti maslinovo ulje dodati luk, te naribanu mrkvu i peršin, sve malo popržiti i onda dodati mljeveno meso koje se dalje uz miješanje prži. Kad meso poprimi svijetliju boju, dodaje se koncentrat rajčice, voda i pjenušac, te sol i papar po želji. Kad se sve dobro izmješa ostavi se da kuha na laganoj do srednje jakoj vatri dok sastojci ne omekšaju. Po potrebi dodati još vode.

Kad je paštašuta gotova servira se sa prethodno skuhanom tjeseninom, najbolje uz špagete ili lazanje. Po želji pospe se sa parmezanom.

Dobar tek!

Tekst: Ana peršurić

Pjenušci Peršurić d.o.o.

Fotografije: Shutterstock