
Donosimo vam recept za jednostavnu laganu i poznatu američku pitu od limuna.
Recept za pitu od limuna:
Tijesto:
250 gr oštrog brašna,
125 gr. Putra,
1 žlica šećera,
malo soli,
4 žlice hladne vode (ako treba više).
Brašno i maslac sobne temperature razmrvi i umijesi dodaj ostalo, sve umijesi i u hladnjak pola sata. (da ne bude tvrdo kao original dodala bi malu žličicu praška za pecivo sljedeći puta). Razvaljaj što tanje u kalup za pite dobro izbockaj i stavi peći 180 deset minuta.
Krema:
6 dl vode zakuhata sa 240 gr šećera i naribanom korom od 4 limuna, u to dodati izrađeno 10 dkg gustina, 4 žumanjka i sok od 4 limuna, sipati vruće na tijesto. Izrađiti snijeg sa 200 gr šećera. Sve peći dok snijeg ne porumeni.
Opcija poboljšanja dodati listiće mente u kremu.
Autorica recepta: Jadranka Laub
Fotografija: Foter
