Pjenušava voćna salata

Osvježavajući voćni obrok s pjenušcem za tople i sunčane ljetne dane.

Tržnice su prepune voća, sve se rumeni od jagoda, trešanja i breskvi, a može se još uvijek pronaći u trgovinama velik izbor uvijek aktualnih agruma. Ako tražite osvježenje nakon napornog radnog dana, nešto što će vas istinski opustiti i doslovce napuniti energijom onda si za popodnevni međuobrok pripremite ukusnu i zdravu porciju voća s pjenušcem.

Za dvije osobe potrebno vam je:
2 nektarine (može i breskve, ali ih se treba oguliti)
1 naranča
1 crveni grajp
200 gr trešanja
200 gr jagoda
1 limun
2 dcl pjenušca MISAL Rosé sec

Persuric_d010Voće je potrebno dobro oprati. Naranču, limun i grejp narezati na kriške.

Poželjno bi bilo skinuti agrumima koru. Ostalo voće servira se cijelo. Voće se posloži na tanjur i posluži uz ohlađeni pjenušac MISAL Rosé sec. I opuštanje uz ukusni, zdravi i pjenušavi međuobrok. Ako želite napraviti finu voćnu salatu potrebno je samo naranču, limun, grejp i nektarinu narezati na kockice, trešnje otkoštiti, a jagode narezati na kolutiće. Voće staviti u zdjelu, pospite s 2 velike žlice šećera i s 2 dcl pjenušavog vina MISAL Rosé sec.

Sve dobro izmješajte i ostavite u hladnjaku da odstoji 2-3 sata. Pjenušava voćna salata savršena je za
trenutke opuštanja.

Tekst i fotografije: Ana Peršurić

Facebook Like Button