Plaza de America

Jedinstven posjet Sevilli s djecom, gdje možete uživati s obitelj u prekrasnom okruženju.

Povezan s romantikom, proljećem, punim mjesecom, opojnim mirisima narančinih cvjetova, šetnje uz kamene ulice, kao i barokne Uskrsne proslave. Sevilla, u južnom dijelu Europe, je idealno mjesto za medene mjesece ili putovanje parova. No, glavni grad Andaluzije je također i veliko odredište za obitelji s djecom. Danas predlažemo mjesto gdje možete uživati ujutro (ili popodne) u zelenim područjima Plaza de America, unutar parka Maria Luisa.

Maria Luisa Park
Iako grad ima dobre prigradske vrtove, poput Alamillo, i mladi i stari će uživati u aristokratskom i povijesnom Maria Luisa Parku, koji se nalazi samo nekoliko minuta hoda od povijesnog centra uz Guadalquivir.
Ovdje ćete pronaći Plaza de Espana (Španjolski trg), mjesto gdje su se snimali mnogi filmovi, romantičan vidikovac koji je posvećen braći Becquer, ribnjak “Patka”, kao i puno šumovitih staza za hodanje i biciklizam. Možete čak i iznajmiti konja u različitim dijelovima parka.

Plaza de America: golubovi i vrtovi
Jedno mjesto koje privlači djecu u Maria Luis Parku je Plaza de America. Sastoji se od vrtova sa skresanim živicama, narančama, fontanama, barama s vodenim ljiljanima i prekrasnim dugim stazama. Na jednom kraju trga, na zapadu, golubovi uživaju oko vodoskoka. A budući da je dopušteno hraniti ptice u ovom području Seville, možete zamisliti metež uzrokovan obitelji, mame, tate i djece, uživajući u hranjenju svih tih golubova. Tu je također i običaj da mačka vreba kako bi uhvatila jednog od golubova.
Unutar parka možete unajmiti bicikle te putovati oko vrtova ili cijelog parka, zajedno s Vašom obitelji.

Plaza de America: muzeji
Ako putujete sa starijom djecom, Plaza de America nudi još više zabave i mogućnosti, budući da je flankiran u dva muzeja: Muzej za umjetnost i tradiciju, te Muzej za arheologiju.

Muzej za umjetnost i tradiciju Seville, koji se nalazi u šarenoj modernističkoj zgradi, daje pregled popularnih tradicija u tom području. Oni također imaju izložak keramike, stilskog namještaja, berbe haljina, a ponekad i nude privremene izložbe o raznim temama.

Arheološki muzej Seville drži Blago Carambolo. Međutim, velika većina komada su iz srednjovjekovnih i rimskih razdoblja (velike mramorne skulpture i mnogi mozaici).

Slike: shutterstock

Facebook Like Button