Svinjski kotlet s jabukama i lukom

Danas vam nudimo zanimljiv mesni recept sa svinjskim kotletom te lukom i jabukama, koji se spajaju u svojoj sočnosti i slatkoći okusa.

Lagano ćete pripremiti ovaj ukusni recept primamljivih mirisa, boja i okusa koristeći namirnice i začine koji su gotovo uvijek pri ruci u vašoj kuhinji.

Sveukupno vrijeme pripreme jela je oko dvadeset minuta.

savjet više za pripremu ovog recepta

Uz svinjski kotlet, pripremljen prema ovom receptu, servirajte mekani pire krumpir. Kada su krumpiri za pire kuhani dodajte mrvicu maslaca, mlijeko malo soli i papra te narezane listiće peršina.

Sastojci za recept:

2 žlice maslinovog ulja
4-6 svinjskih odrezaka, bez kostiju
3/4 šalice pilećeg temeljca, možete koristiti goveđi ili povrtni temeljac
2 srednje jabuke
1 manji crveni luk
1 žličica Dijon senfa
1 žlica svježe ili suhe kadulje
1 i 1/2 žličica nasjeckanog ružmarina
1/2 žličice svježeg timijana

Priprema svinjskog kotleta s jabukama i lukom:

Ako ćete raditi pire krumpir kao prilog stavite krumpir kuhati. Sitno nasjeckajte crveni luk i jabuke. Začinite svinjske kotlete sa solju i paprom. Na tavi zagrijte 1 žlicu maslinovog ulja i zagrijte na srednjoj temperaturi. Svinjske kotlete pecite po 3 do 4 minute na svakoj strani, ovisno o debljini.

Izvadite kotlete, kada su gotovi, na topli tanjur. Pomiješajte temeljac i senf. U tavu dodajte još jednu žlicu maslinova ulja te dodajte jabuke i luk. Pirjate 5 minuta, lagano miješajući na srednjoj temperaturi. Dodajte sve začine i mješavinu senfa i temeljca. Vratite svinjske kotlete u gotov umak. U posudi pirjajte još oko tri minute dok se tekućina ne reducira u pola. Poslužite s pireom.

Dobar tek!

 

Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk

Facebook Like Button