Recept poznate kuharice Marry Berry za kolačiće od jabuka i badema

Mary vodi gledatelje kroz jednostavne i kreativne recepte za svaku priliku.

 Za 6 kolačića, 45 minuta

Sastojci za recept:

75 g otopljenog maslaca, odvojiti malo za namašćivanje
100 g samodizajućeg brašna, odvojiti malo za posipanje
100 g šećera
1 razmućeno jaje (po mogućnosti iz slobodnog uzgoja)
½ žličice ekstrakta badema
60 g jabuka Bramley, oguljenih i tanko narezanih
15 g nasjeckanih badema
crème fraîche, za posluživanje (po želji)

Postupak:

1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
2. Namastite kalup maslacem, posipajte brašnom i stavite papir za pečenje.
3. Izlijte otopljeni maslac u veliku zdjelu. Dodajte šećer, brašno, jaje i ekstrakt badema pa miješajte dok se smjesa ne sjedini.
4. Dodajte po žlicu mješavine na svaku bazu i preko nje složite kriške jabuke. Zatim dodajte preostalu mješavinu na vrh te sve izravnajte žlicom.
5. Po svakom kolačiću posipajte komadiće badema. Pecite u pećnici 25–30 minuta, ili dok ne narastu i postanu zlatno smeđe boje.
6. Izvadite i ostavite da se hlade 10 minuta prije nego što ih izvadite iz kalupa. Poslužiti toplo uz žlicu crème fraîchea.

Uz dopuštenje: Komunikacijski laboratorij (sve fotografije)

Facebook Like Button