Idealno predjelo tortica sa briom, jabukama i orasima.
Torta od mrkve je domaće jelo u kojima će mnogi uživati. Ovaj ukusni desert prema receptima kako su radile naše bake oduševljavaju izgledom i okusom.
Neka vaš doručak bude prepun bjelančevina i vrijednih minerala i vitamina koje sadrži heljda koju još negdje zovu i eljda.
Za sve koji vole “starinsku” kuhinju i okuse koji se pamte iz domaćih kuhinja juga ovaj će recept za jetrica i palentu na venecijanski biti prava poslastica.
Istra je poznata po finim gastronomskim zalogajima, a jedna od prvih pomisli na ukusan obrok istarski su fuži koji pružaju sjajne mogućnosti u kombinacijama i sljubljivanju s autohtonim istarskim namirnicama, poput sjajnih tartufa.
Fermentirana hrana prava je prirodna ljekarna koja naše tijelo održava zdravim i jakim, a uz ovaj recept prema kojem ćete napraviti svoj fermentirani češnjak zasigurno ste korak više prema jačem imunitetu.
Ne možete odoljeti slasticama, a volite popiti i omiljenu čašu vina? Uvjerite se da postoje i drugi slatki načini uživanja u istom. Zovu se vinski deserti.
Med i sir čovjek pravi i uživa u njima od davnina.
Često čujemo kako je najzdravije pripremati jela sa sezonskim namirnicama, a upravo je sezona šparoga u punom jeku.
Ovaj starinski desert jabuke u šlafroku miriše na moje djetinjstvo na Borongaju i na moju baku Anđelu koja mi ga je često radila… Poslije ga je radila mama, danas ja svojim klincima…